hčsp frano čirko kolinda grabar kitarović tihomir orešković

Na jučerašnje totalno neočekivane i nepotrebne izjave hrvatske predsjenice Kolinda Grabar Kitarović i premijera Tihomira Oreškovića, u kojemu su predsjednica i premijer najžešće osudili NDH i Ustaški pokret, reagirala je i Hrvatska čista stranka prava (HČSP) koja tvrdi da je sinkronizirano “obredno kupanje” hrvatskog državnog vrha odrađeno po nalogu SAD-a, čiji se povjerenik za pitanja holokausta Nicholas Dean jučer nalazio u Zagrebu.

Priopćenje koje potpisuje v.d. predsjednik HČSP-a Frano Čirko prenosimo u cijelosti:

“Izaslanik američkog State Departmenta za pitanja holokausta, Nicholas Dean, svoj posao pri jučerašnjoj posjeti Hrvatskoj odradio je i više nego uspješno. Nakon obavljanja kratkih “konzultacija”, Nicholas Dean mogao je uživati u sinkroniziranom obrednom kupanju hrvatskog državnog vrha u kojemu predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i premijer Tihomir Orešković najžešće osuđuju NDH i Ustaški pokret, uz rječnik kakvog se ne bi posramili ni najžešći apologeti jugokomunističkog režima poput Stjepana Mesića i Jože Manolića.

Obredno kupanje odvijalo se, naravno, pod strogim nadzorom profesionalnih etnobiznismena Milorada Pupovca, Ognjena Krausa i Slavka Goldsteina koji bi u svakoj normalnoj državi, zbog svog antidržavnog djelovanja i manipuliranja povijesnim činjenicama u svrhu osobnog bogaćenja, odavno bili skinuti s državne sise i bačeni na margine društva.

Na isti dan te iste Sjedinjene Američke Države, koje nam preko Nicholasa Deana zapovijedaju da po stoti put osudimo čitavu povijest NDH i Ustaški pokret, na samu godišnjicu zločina u Hirošimi javno odbijaju ispričati se za atomsko bombardiranje Hirošime i Nagasakija, pravdajući se da je to bilo potrebno.

To je samo pokazatelj bijedne državničke nedoraslosti hrvatske predsjednice i premijera koji na poltronski način javno sramote i pljuju vlastiti narod, i to po nalogu onih koji se javno ponose svojom genocidnošću te koji i danas bešćutno uništavaju živote milijuna ljudi svojim pohlepnim ratnim pohodima.

Uostalom, kuda vodi ovo beskrajno mazohističko bičevanje raznim lažnim i preuveličanim mitovima falsificirane jugoslavenske historiografije? Kako je krenulo, još samo možemo očekivati da se uskoro u Hrvatsku uvede obvezno godišnje obredno antifašističko kupanje za sve hrvatske državljane pred dežurnim antifašističkim prvosvećenstvom predvođenim Miloradom Pupovcem i Slavkom Goldsteinom.

Poštovani predsjedniče Vlade i poštovana predsjednice Republike!

Nije sramota osuđivati pojedine zločine onda kada za to postoji stvarna potreba i prigoda. No, dopustiti i sudjelovati u ovakvom neprestanom i brutalnom bičevanju vlastitog naroda određenim povijesnim mitovima upitne vjerodostojnosti nije samo sramota, već i nacionalna izdaja! Zbog toga u Hrvatskoj čistoj stranci prava više nećete imati nikakvu potporu.

Hrvati su vam dali povjerenje upravo zbog toga što im je dosta bičevanja lažnim jugoslavenskim mitovima i mantrama o vječnoj krivnji hrvatskog naroda, a Vi ste ih iznevjerili. Umjesto da s likovima poput Pupovca i Goldsteina sudjelujete u tom bičevanju, mogli biste se konačno založiti za objektivni i znanstveni pristup utvrđivanja povijesnih istina, ma kuda nas te istine odvele. Ili vam i to Vaš prekooceanski “gazda” ne dopušta?

U Zagrebu 12. travnja 2016.,

Frano Čirko, v.d. predsjednik HČSP-a”