hčsp mmf vlada frano čirko

Predstavnici Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) danas su došli u petodnevni radni posjet Hrvatskoj. Tijekom radnog boravka predviđeni su razgovori s predstavnicima Hrvatske narodne banke i Ministarstva financija, kao i nekih drugih ministarstava i institucija u Republici Hrvatskoj. Na taj je posjet MMF-a oštro reagirala Hrvatska čista stranka prava (HČSP).

Njihovo priopćenje koje potpisuje v.d. predsjednik HČSP-a Frano Čirko prenosimo u cijelosti:

“Danas je počeo petodnevni boravak predstavnika Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u Hrvatskoj, koje predvodi novi voditelj “tima” za Hrvatsku Khaled Sakr. Hrvatska javnost, paralizirana nametnutim borbama oko tzv. antifašizma, potpuno je nezainteresirana za taj vrlo znakoviti događaj.

Da je hrvatska javnost svjesna što dolazak MMF-a u Hrvatsku zapravo znači, a što zbog planskog kreiranja javnog mijenja i neinformiranja ne zna, na hrvatskim bi ulicama upravo žarilo i palilo od masovnih prosvjeda. MMF je simbol financijske okupacije, a za državu u koju ta organizacija dolazi on je jasni pokazatelj da ta država nema svoj suverenitet.

Jedan od najvažnijih tema tijekom posjeta predstavnika MMF-a u Hrvatsku jest “razgovor” o hrvatskom proračunu kojeg bi Vlada RH trebala donijeti u ožujku. Svi koji su imalo upoznati s radom i zadaćom MMF-a znaju da je riječ “razgovor” zapravo kamuflaža za davanje naredbi i blagoslova MMF-a za određene političke poteze, u ovom slučaju donošenje proračuna.

Dolazak predstavnika MMF-a pokazatelj je da današnja Vlada RH nema svoj politički suverenitet jer čak ni svoj vlastiti proračun ne može donijeti bez blagoslova MMF-a.

HČSP poziva Vladu RH, ako im je stalo do Hrvatske i hrvatskog financijskog suvereniteta, da se predstavnicima MMF-a uljudno zahvali, ponudi im turistički obilazak Zagreba te ih otprati kući. Sve ostalo vodi u propast jer na svim primjerima iz povijesti MMF-a vidimo da gdje MMF dođe, tu trava ne raste.

U Zagrebu 17. veljače 2016.

Frano Čirko, v.d. predsjednik HČSP-a”

>>> ZA OVO MORATE ZNATI: Hrvatska nema šanse ako ne otkaže poslušnost MMF-u!