oliver frljić hnk hčsp josip miljak

Uredništvo portala Sloboda.hr odlučilo je ništa ne pisati o predstavi, tj. bolesnom cirkusu koji se prije dva dana odvijao u riječkom HNK u režiji ultraekstremne nakupine frustracija zvane – Oliver Frljić. No, ipak, odlučili smo prenijeti jedan vrlo zanimljiv tekst kojeg je na svom Facebooku objavio predsjednik Hrvatske čiste stranke prava Josip Miljak.

Miljak je objavio tekst pod intrigantnim naslovom “Zašto HČSP podržava Olivera Frljića?”. Tekst prenosimo u cijelosti:

“Nije zafrkancija, HČSP uistinu u potpunosti podržava anti-kazališnu djelatnost intendanta riječkog kazališta Olivera Frljića. Zašto? To i nije tako teško pitanje. Frljić svojim predstavama, koje su rigidno mrziteljske prema hrvatskom narodu, naprosto homogenizira Hrvate. Predstave su mu lišene svake umjetničke vrijednosti, jer nemaju skrivenih motiva, on to radi hrabro, onako šešeljevski otvoreno i ogoljeno, da ga „ceo svet razume“. Glavni cilj predstava je vrijeđanje i ismijavanje Hrvata. On to radi vrlo uspješno i s radošću.

Iako je Frljić po važnosti za hrvatsku naciju sasvim benigna i beznačajna pojava, ipak je zbog njegovih rudimentarnih predstava zanimljiva trpljivost Hrvata, koja ide gotovo do potpune ignorancije, pa i ovo priopćenje pišemo onako preko volje, neka se zabilježi i naš glas. Frljić je zanimljiv ne zbog Frljića samoga, nego zbog pojavnosti koja je kao takva u Hrvatskoj moguća, a da nekom Frljiću nitko nije bacio ciglu u glavu, kao što su to Frljićevi učinili jednom hrvatskom filmskom redatelju, ili da ga netko nedajbože kantira kao nesretnog Tomića.

Hrvatska je doista čudna zemlja, rigidne ustaše nikoga ne diraju, a miroljubljivi širitelji svekolike ljubavi i hiper-tolerancije nad tolerancijama, razbijaju ciglama glave neistomišljenicima. Čudno.
Frljić, iako beznačajan i bezličan autor, ipak postiže nemjerljive uspjehe koji su od odsudne važnosti za hrvatski narod. Hrvati će kao narod zbog svoje tolerancije, intolerantnog Frljića, za 2015. godinu biti nominirani za Nobelovu nagradu za doprinos miru i toleranciji u svijetu. Upravo ta ignorancija i postizanje suprotnog učinka, za Frljića je prava kataklizma koja mu muti ionako smućen razum, pa se odlučio na još rigidnije predstave od dosadašnjih, u kojima ustaše siluju srpsku stoku i sl., a koje će kako čujemo uskoro uprizoriti.

Možda jadni Frljić ipak jednoga dana shvati da onaj tko po drugomu pljuje sebe ne uzvisuje, nego naprotiv, radi upravo suprotno i njegova vlastita mržnja mu se vraća kao bumerang, što je i fizički vidljivo na njemu, puno je smršavio, blijed je…” – stoji u tekst predsjedinka HČSP-a.