hčsp prosvjed imiganti izbjeglice frano čirko

Nakon stravičnog terorističkog napada u Parizu, gdje je ubijeno 129 ljudi, a 352 ljudi ranjeno, oglasila se i Hrvatska čista stranka prava (HČSP), gotovo jedina stranka koja je od početka imigrantske krize javno prosvjedovala, upozoravala na ovakav scenarij te pozivala na radikalne mjere.

HČSP-ovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Ono na što je Hrvatska čista stranka prava (HČSP) upozoravala od početka imigrantske krize, nažalost se obistinilo. Nakon što su krađe, krijumčarenje, tučnjave, silovanja i svi ostali oblici kriminala posljednjih mjeseci dosegli vrhunac u Europi, dogodio se stravičan, ali nažalost posve očekivan horor u Parizu.

Nakon što je i službeno potvrđeno da je barem dio (ako ne i većina) pariških terorista prošao kroz Hrvatsku pod krinkom “izbjeglica”, nadamo se da je svima u Hrvatskoj jasno zašto je glavna poruka s HČSP-ovog prosvjeda održanog 26. rujna 2015. u Zagrebu bila: “Samo radikalnim mjerama možemo spriječiti katastrofu”.

Tražili smo 26. rujna, a tražimo i sada od svih nadležnih institucija u državi sljedeće mjere koje su nužne za sprječavanje novih i još gorih katastrofa koje bi Europu mogli zadesiti narednih mjeseci i godina:

1.) Stavljanje pod kontrolu čitave hrvatske granice te sprječavanje svakog ilegalnog prelaska državne granice svim sredstvima – ODMAH! Podizanje ograde na svim kritičnim dijelovima hrvatske granice – ODMAH! Aktivacija Hrvatske vojske, te maksimalan angažman policije i svih službi u svrhu zaštite granice. Zaštita državnih granica odraz je suverenosti i digniteta jedne ozbiljne države, te nitko nema pravo na ilegalan prelazak preko nje.

2.) Zatvaranje granica za sve imigrante – ODMAH! Hrvatska je do sada u svoju zemlju pustila gotovo 400.000 imigranata, među kojima su bili pariški te još mnogi neaktivirani teroristi. Nemamo više kome dokazivati našu “humanost”, što u praksi znači nekontrolirano puštanje svih imigranata bez dokumenata, onih s lažnim dokumentima, terorista i onih koji će to još postati. Svako daljnje puštanje imigranata kroz Hrvatsku jest samo dokazivanje naše naivnosti i pripremanje terena za nove terorističke napade.

3.) Odbijanje poslušnosti onima koji su glavni odgovorni krivci ne samo za teroristički napad u Parizu, već i za rat na Bliskom istoku te sve posljedice tog rata, a to su NATO i Europska unija. Hrvatska ne smije biti slijepi podanik i bespogovorni izvršavatelj naredbi onih kojima je ljudsko stradanje i patnja alat za nagomilavanje i centralizaciju moći. Oni kroz svoje “mirovne misije” narodima Bliskog istoka već godinama svakodnevno priušćuju pariški horor. Hrvatska ne smije biti ničiji podanik, a pogotovo ne takvih moralnih nakaza, već ih mora javno prozvati na odgovornost!

Posljednju mjeru nema smisla tražiti od onih na koje se ona i odnosi. No, javno obećajemo hrvatskom narodu da kada HČSP bude u poziciji odlučivanja u Hrvatskoj, da će svi oni koji su na bilo koji način bili upetljani ili snosili odgovornost za stradanja u svijetu biti kažnjeni najstrožim kaznama. Nekontrolirano propuštanje terorista kroz Hrvatsku te slanje preko 3000 tona hrvatskog oružja od studenog 2012. do veljače 2013. za naoružavanje sirijskih “oporbenih pobunjenika” (sada ISIL-a) jest neoprostivi čin kojime su hrvatski dužnosnici, od premijera Zorana Milanovića do ministara Ranka Ostojića i Vesne Pusić, okrvavili svoje ruke. Za to će morati odgovarati!

U ime Glavnog stana HČSP-a,

Frano Čirko, predsjednik Mladeži HČSP-a”