zlatko hasanbegović ministar kulture

Ministri nove Vlade na sjednici su premijeru Tihomiru Oreškoviću podnijeli izvješća o stanju u svojim resorima. Ministar kulture dr. Zlatko Hasanbegović svoj je resor preuzeo 25. siječnja, a kao glavni problem istaknuo je nedostatak novaca u proračunu, struktura zaposlenih i nejasni kriteriji zapošljavanja. Svoje prethodnike neizravno je optužio za propuste u pogledu nekih projekata koje nisu nastavili, javlja HRT.

‘Prema izvješću u ministarstvu radi 479 osoba. Problem nije broj zaposlenih već struktura zaposlenih i nejasni kriteriji – prema kojima je u protekle 3 godine zaposleno 30 ljudi’, kazao je Hasanbegović. Naglasio je kako ministarstvu treba unutarnji preustroj te napomenuo kako posebice onaj vezan za medije i medijsku politiku koja, po njegovome mišljenju opterećuje rad Ministarstva.

‘Za razliku od stanja u nekim drugim resorima – zatečena visina proračuna ministarstva kulture je zapravo temeljni problem – apeliram premijeru i ministru financija za povećanjem fiksnog dijela proračuna. Svako smanjenje povijesno najnižeg proračuna ministarstva kulture imalo bi katastrofalne posljedice za kulturnu politiku’, kazao je Hasanbegović koji je pokazao . projekciju za 2016. s posebnim naglaskom na ulogu spomeničke rente.