GOOOGLE SLIKA 111

Tražilica Google, čini se, popustila je pritiscima organizacija koje zagovaraju “pravo na izbor” i maknula reklame za centre koje trudnice odgovaraju od pobačaja i pružaju im stručnu pomoć.

Internetska tražilica Google zabranila je pro-life reklame centara za pružanje pomoći koje su odgovarale trudnice od abortusa i tako popustila pritiscima udruge Naral Pro-Choice America koji već dulje lobiraju za to.

Kako je izvijestilo nekoliko agencija, Google je blokirao reklame za američke CPC organizacije (Center for pregnancy crisis) koje su trudnicama koje razmišljaju o abortusu pružali stručnu pomoć i odgovarali ih od toga čina. Sada, kada se u tražilicu upiše “klinika za abortus” kao rezultat više ne izlaze i reklame CPC-a nego samo ustanove u kojima trudnica može abortirati. NARAL je tvrdio kako reklame CPC-a “varaju žene”, jer su trudnicama koje su tražile klinike u kojoj mogu uraditi pobačaj nudile alternativu.

Carol Tobias, čelnik američkog Nacionalnog povjerenstva za pravo na život, izjavio je kako će ovom odlukom biti oštećene mnoge žene.

“Google je objavio rat trudnicama koje nemaju sve informacije o opcijama koje su im na raspolaganju. Njegova odluka da odbije reklame je sramotna”, rekao je Tobias.

Kolike će razmjere cenzura Googlea imati, još je nejasno, jer većina centara za sada tvrdi kako je većina njihovih reklama još u tražilici. Kako bilo, imajući u vidu da su u Naralu najavili kako će sada svoj pritisak prebaciti na tražilice Yahoo i Bing, svi se slažu kako se protiv ove diskriminatorske odluke treba već sada pobuniti.

Organizacija CitizenGO već je pokrenula peticiju protiv ove odluke i možete je potpisati ovdje.

Izvor: Bitno.net