slavko goluža Zvonimir Serdarušić

Slavko Goluža, iako je još uvijek službeno izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije, mogao bi biti uskoro zamijenjen. Mediji već špekuliraju o mogućim kandidatima.

Hrvatska muška rukometna reprezentacija na netom završenom svjetskom prvenstvu zauzela je – skromno šesto mjesto koje se prema ždrijebu i igračkom kadru trebalo nadmašiti. Međutim, nije išlo i sada se čeka dubinska analiza. Jedino je pitanje tko će sjediti u komisiji i napraviti takvu analizu.

No dok se čeka odluka Zorana Gopca te Golužin izvještaj, navijači i mediji polako kombiniraju tko bi trebao preuzeti kormilo reprezentacije. I tako su se u anketi na tportal.hr-u istaknula dva kandidata, Lino Červar i Irfan Smajlagić.

Kao treći je u toj anketi Petar Metličić, a na četvrtom mjestu Zvonimir Serdarušić. Međutim, Noka Serdarušić, po mišljenju rukometnih stručnjaka, figurira kao prvi kandidat, a da se o njemu ozbiljno razmišlja, potvrdio je i Serdarušić koji je vrhunski radio u Njemačkoj. Nakon godina i godina u Kielu, preuzeo je slovensku reprezentaciju, a posljednje vrijeme radi kao trener u francuskom Aixu.

“Sa Zoranom Gopcem stalno razgovaram, ali nismo konkretno dogovorili da preuzmem hrvatsku reprezentaciju. Htio sam se u Hrvatsku vratiti još prošlo ljeto. Ovo se ljeto sigurno vraćam premda su mi u Aixu nudili novi ugovor. Reprezentacija? Otvoren sam za razgovore”, naglasio je Serdarušić u razgovoru za Večernji list.

Priznao je veliki trener kako utakmice hrvatske reprezentacije nije gledao previše, ali ono što je vidio – a to je dvoboj protiv Brazila – bilo je loše.

“Što reći o toj utakmici? To što smo se na kraju veselili kao da smo postali svjetski prvaci dovoljno govori o svemu.”

Inače, kada se spominje ime Zvonimira Serdarušića, nije isključivo da se u stručnom stožeru pojavi i bivši kapetan reprezentacije Petar Metličić, koji je i sâm rekao kako je za izborničku funkciju prerano, ali da bi volio sjediti uz nekoga.