general glasnović lustracija

HDZ-ov zastupnik Željko Glasnović u Saboru je zatražio lustraciju u medijima, za koje je rekao kako su najveća prepreka istinskoj demokraciji u Hrvatskoj.

Glasnović je to kazao replicirajući Peđi Grbinu (SDP), koji je u raspravi o prijedlogu novog poslovnika povjerenice za informiranje kazao kako je njezin ured danas potrebniji nego ikada, a u prilog toj tezi naveo je da su novinari u srijedu satima čekali informaciju sa sastanka u Vladi te kako im je pritom isključeno grijanje.

“Najveća prepreka istinskoj demokraciji u Hrvatskoj su mediji”, replicirao mu je Glasnović, tražeći lustraciju u medijima.

“Ne mogu ljudi s kodnim imenima ‘Gizela’ i ‘Olivier’ predstavljati hrvatske medije. Oni su danas doajeni istraživačkog novinarstva. To je sramota za državu, bez lustracije od ove države neće biti ništa”, istaknuo je.

Grbin mu je odgovorio kako ono što je HDZ.ov zastupnik iznio “nije dostojno Hrvatskog sabora”.

“Vi ste danas zastupnik, kao i ja i pozivam vas da ovo što ste rekli pretočite u jedan dokument, primjerice zakon o lustraciji i da ga uputite u proceduru, da to raščistimo jednom za svagda”, kazao je Grbin.

(Hina)