Glasnogovornik SDP-a Tomislav Korman podnio je ostavku na tu dužnost na koju je kao čovjek od povjerenja šefa SDP-a Zorana Milanovića imenovan prije samo dva mjeseca. Bio je, između ostalog zadužen za komunikaciju s američkim konzultantima koje je SDP angažirao da im pomognu u popravljaju vrlo loše percepcije u javnosti.

“Igor Korman je u dogovoru sa SDP-om otišao u Bruxelles jer je tamo dobio vrlo ozbiljnu ponudu za posao”, rekao je u četvrtak za Hinu glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan.

Prije imenovanja glasnogovornikom SDP-a radio je na poziciji višeg savjetnika u Uredu predsjednika Vlade Republike Hrvatske, točnije u Službi za odnose s javnošću, kao voditelj Odjela za online komunikaciju. U Vladu je došao zajedno s bivšom i posebnom savjetnicom premijera Milanovića za medije, Zinkom Bardić.

Korman je rođen 1984., a u Zagrebu je diplomirao biotehnologiju. Političku karijeru započeo je vrlo rano u Forumu mladih SDP-a, a za SDP je odradio i više izbornih kampanja. Prije nego je prije dva mjeseca imenovan za glasnogovornika SDP-a usko je surađivao sa ministricom Opačić u satsku s potpredsjednicom Vlade Milankom Opačić koja na tribinama objašnjava Vladinu politiku otpisa dugova.