potjera

Iako jučerašnja epizoda popularnog HTV-ova kviza nije bila prvoaprilska, u njoj smo imali priliku vidjeti jednu od boljih šala u povijesti Potjere.

U jučerašnjoj emisiji premijerno je predstavljen novi lovac Krešimir Sučević-Međeral koji je vrlo brzo pokazao da barata impresivnim kvizaškim znanjem. U prvom dijelu emisije novi je lovac tako iz igre izbacio dva natjecatelja, pa su tako u finalnoj potjeri ostala tek dvojica – Zrinko i Petar.

Njih dvojica u finalnoj potjeri nisu naročito briljirala, pa su tako odgovorila na ukupno šest pitanja u dvije minute, što im je dalo završni rezultat od osam bodova (jer se po bod dobije za svakog natjecatelja koji dospije do finalne potjere). No tada je uslijedilo pravo iznenađenje.

‘Glavni grad Republike Hrvatske zove se…?’, ‘Koliko je tri na kvadrat?’, ‘Kako se zove predsjednice Republike Hrvatske?’ – redao je Tarik pitanja u finalnoj potjeri za Krešimira Sučevića Međerala koji je na ta banalna pitanja, posve razumljivo, munjevito odgovarao. U isto vrijeme, kamera je snimala samo lica natjecatelja koji nisu mogli doći sebi.

No nakon što je Tarik pitao lovca ‘Tko je 31. ožujka u Potjeri nasamario Petra i Zrinka?’, a Sučević-Međeral mu na odgovorio ‘Tarik Filipović i Krešimir Sučević-Međeral’, svima je postalo jasno da se radilo tek o dobroj šali, a ne pravoj finalnoj potjeri.

Nakon toga lovac je dobio normalan set pitanja i bez previše problema uhvatio natjecatelje koji su tako otišli kući praznih džepova, ali ipak s velikim osmijehom na licu.

Izvor: Sloboda.hr/tportal