split pride 2015. gay parada

Organizatori gay parade srama u Splitu već tradicionalno doživljavaju totalni debakl. Skupina okupljena oko devijantnog seksualnog ponašanja na jučerašnjoj, petoj po redu, gay paradi u Splitu okupila je tek 100-ak istomišljenika.

Ono što je zapravo najvažnije jest to da se gay paradi srama nije priključio NITI JEDAN “običan” Splićanin, a koji nije političar te nije interesno vezan uz grupaciju koja od promoviranja devijantnog seksualnog ponašanja debelo zarađuje. Jednostavno, od Splićana ni “S”.

S obzirom na to da organizatori uživaju apsolutnu podršku medija i politike, te s obzirom na to što primaju enormne financijske dotacije iz državnih i stranih fondova, time je debakl pete splitske gay parade veći.

Time Splićani jasno poslali poruku da gay parada nije dobrodošla u Splitu, kao ni u ostatku Domovine. Također, dokaz je to i toga je gay parada u Splitu jednostavno nametnuta.

Klikni LIKE ako si za zabranu gay parada i sličnih manifestacija!

Sudionici su se nakon Đardina počeli razilaziti, a govore gotovo nitko nije želio slušati. Jedan od govornika bio je i splitski gradonačelnik Ivo Baldasar koji je poručio: “Svake godine sve nas je manje, što je dobro, ali i nije. Mi smo tu da branimo ljudska prava”.

Spomenimo i to da je gay paradu osiguravalo čak 400 policajaca, što dodatno pojačava dojam nametnutosti i nastranosti uvezene gay parade.

Priznali da je gay parada u Splitu “uvezena”

Podsjetimo, Ana Brakus, dugogodišnja aktivistica udruge Zagreb pride, izjavila je za Libelu uoči splitske gay parade da je zapravo gay parada u Split uvezena iz Zagreba.

“Splitska Povorka osobno mi je još od same ideje bila problematična – naime, ideja za održavanje Povorke naprosto nije krenula iz Splita. U Splitu u tom, a ni u ovom, trenutku nije postojala LGBT zajednica čija je to bila želja i potreba. Postojali su, naravno, lezbe, pederi, biseksualne i transrodne osobe, ali one nisu, barem ne organizirano, istupale u javnost, zauzimale prostor i jasno i glasno progovarale o ostvarivanju svojih prava. Zbog toga sam organiziranje Povorke u Splitu, pogotovo kao osoba koja jest iz Splita, na neki način doživjela kao požurivanje procesa, gotovo pa kolonizatorski moment inicijative iz Zagreba koja će ‘pomoći’ splitskoj LGBT zajednici”, rekla je.

Iskorak i Kontra pokrenule su prvi Zagreb pride u 2002., vjerojatno isto na mig ILGA središnjice.