hrvatska reprezentacijaFoto: EPA

Francuska organizacija protiv rasizma LICRA optužila je hrvatsku nogometnu reprezentaciju da je previše bijela, prenosi portal Voice of Europe.

Francuski portal Valeurs Actuelles objavio je u ponedjeljak poruku LICRA-a (Međunarodna liga protiv rasizma i antisemitizma), u kojoj je organizacija opisala hrvatsku reprezentaciju kao “dramatično jednoličnu” i “bezbojnu”. LICRA je jedna od najutjecajnijih organizacija protiv rasizma u Francuskoj.

Prije finalne utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva u nedjelju, pariški ogranak LICRA-e na Facebooku je objavio poruku u kojoj je pohvalio francusku reprezentaciju kao “punu boja i multietničku”, za razliku od hrvatske ekipe:

“Današnja utakmica ističe se i povijesno i sociološki… Francuska ekipa, puna boja i multietnička, suprotstavit će se hrvatskoj ekipi, dramatično jednoličnoj, bez boja, bogatoj samo u sebi”, objavila je LICRA na Facebooku.

Zbog vala kritika organizacija je izbrisala objavu, ali zamijenila ju je još kontroverznijom objavom u kojoj optužuje hrvatski tim za povezanost s mafijom. U kasnijoj objavi LICRA se ispričala zbog izjava te zatražila njihovo brisanje.

Izvor: Sloboda.hr/Index.hr/Voiceofeurope.com