hrvatski dres nogometne reprezentacije

Nike je predstavio novi dres u kojemu će odabranici izbornika Ante Čačića nastupiti na skorašnjem Europskom prvenstvu u Francuskoj. Novi dres sadrži suptilne, ali pametne izmjene na prepoznatljivom uzorku šahovnice, javlja HNS.

Jedinstveni crveni i bijeli kvadrati su nacionalni simbol već više od 500 godina te predstavljaju spokoj, hrabrost i snagu svih Hrvata. Inspirirani zastavom koja vijori na vjetru, Nikeovi dizajneri su postavili “kvadratiće” lagano valovito.

“Mi smo zemlja koja nogomet doživljava iznimno strastveno, a šahovnica na našim dresovima govori toliko puno priča o našoj zemlji i o našoj reprezentaciji”, rekao je Luka Modrić te dodao:

“Sviđa mi se novi dres jer kombinira tradicionalne elemente s modernim detaljima.”

Vatreni će u novom dresu zaigrati već sljedeći tjedan u susretu s Izraelom.

“Jedva čekam odigrati utakmicu u novom dresu”, rekao je hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić. “Nevjerojatan je osjećaj predstavljati zemlju na velikom natjecanju, stoga ćemo dati sve od sebe da igramo najbolje što možemo u novim dresovima.”

Uz dizajn dresa koji je nadahnut nacionalnim ponosom, Nike se pobrinuo i za tehnološke inovacije koje pružaju igračima najbolje performanse, prozračnost, a koriste i ekološki održive materijale.

hrvatski dres nogometne reprezentacije

Domaći dres

Novi domaći dres s crveno bijelim kvadratima ima moderan V izrez oko vrata s crvenim i plavim obrubom. Plava pruga na bočnim stranama kreće od pazuha i proteže se do ruba novog dresa te se širi kada je igrač u pokretu, osiguravajući još bolju ventilaciju i prozračnost.

Uz to, dres na leđima ima natpis “Hrvatska” koja simbolizira ponos s kojim svi reprezentativci istrčavaju na teren i bore se za uspjeh svoje zemlje.

Hlačice uz domaći dres su bijele s plavom prugom sa strane koja se povezuju s prugama na majici te funkcionira na isti način.Uzorak crveno bijelih kvadrata je i na štucnama domaćeg kompleta.

hrvatski dres nogometne reprezentacije

Gostujući dres

Novi gostujući dres također ima moderni V izrez oko vrata s natpisom “Hrvatska” na leđima, a krase ga svijetlo plave i tamno plave kockice.

Kao i na domaćem dresu, na obje strane majice nalazi se tamno plava pruga koja se proteže od pazuha i do ruba novog dresa te se širi kada je igrač u pokretu osiguravajući bolju ventilaciju.

Hlačice su svijetlo plave s tamno plavim prugama koje povezuju hlačice s majicom. Štucne su plave s crvenom linearnom grafikom na pozadini lista.

Izvor: Sloboda.hr/HNS