andrej kramarić rijeka juventus chalsea

Chelsea je obitelji Kramarić ponudio najbolji plan i program, karizmatični Mourinho izuzetno cijeni usluge Rijekinog napadača. A Andrej bi ostao na Kantridi do ljeta.

Andrej Kramarić danas je “top tema” hrvatskog nogometa. Najbolji igrač i strijelac Prve HNL. Hrvatski reprezentativac svojim je igrama u posljednje dvije sezone navukao interes “pola Europe”, za njega se danas bore Milan, Inter, Juventus, Borussia Dortmund, Chelsea… a one, manje ribe (Atalanta, Verona, Stuttgart…) više ne treba ni spominjati, one su davno ispale iz igre.

No, 23-godišnji napadač još se desetak dana (do 15. prosinca i utakmice sa Zagrebom) mora potpuno posvetiti svojim igrama, a onda tijekom zime pametno, zajedno s obitelji i agentima, odlučiti gdje će i kada nastaviti karijeru. Ponuda, hvala Bogu, ima dovoljno…

Andrej Kramarić u glavi je prilično jak i stabilan tip, brojne nevolje s početka nogometnog puta samo su ga učinile pametnijom i mudrijom osobom. No, i u njegovoj glavi vrte se sljedeća pitanja:

1. Otići u neki od top europskih klubova gdje neće imati garantiranu minutažu?

2. Otići u neki manji europski klub (poput Mandžukićevog odlaska u Wolfsburg), te inozemnu karijeru graditi postepeno na nižoj razini?

Istina, obje opcije imaju svojih pluseva i minusa, no Kramarić bi hladne glave i zdravog razuma trebao odlučiti – sam. Bez pritiska medija, bez ikakvog utjecaja okoline.

Zanimljivo, odlazak u neki od pravih europskih giganta (Chelsea, Juventus…) dogodio bi se tek na ljeto. Andrej Kramarić bi tako i na proljeće nosio dres Rijeke, postepeno se (psihički) pripremao za odlazak na veliku scenu.

Goal.com doznaje kako je Kramarić danas ipak najbliži Chelseaju! Velikom engleskom klubu, koji s klupe vodi Jose Mourinho. Chelsea je obitelji Kramarić ponudio najbolji plan i program, karizmatični Mourinho izuzetno cijeni usluge Rijekinog napadača.

Istina, Diego Costa je “alfa i omega” napadačke linije družine sa Stamford Bridgea, no Kramarić je potpuno različit tip igrača. Diego Costa je centralni napadač (pravi sidraš), dok se Kramarić sjajno snalazi kao “lutalica”. I djeluje kao igrač koji bi se svojim kretnjama, ali i igračkim umijećem mogao uklopiti u igru Chelseaja. Drugačiji tip, drugačiji profil igrača. Ali i vrhunski realizator.

>>> Rijeka juriša na naslov s Kramarićem i Rebićem!

Jose Mourinho danas u kadru od napadača ima tek Diega Costu, Drogbu, Schürrlea i Remyja. Drogba je blizu kraja karijere, Schürrle priželjkuje povratak u Njemačku, dok Remy za sada nije opravdao očekivanja engleske javnosti. Kao ni Josea Mourinha. A tu se otvara prilika za Kramarića.

Uostalom, riječ je o momčadi koja godišnje odigra i do 70-ak utakmica, pa bi se za hrvatskog reprezentativca i tu moglo naći dovoljno minuta. Nadamo se i pogodaka…

Predstavnici Chelseaja odavno su skupili cjelokupnu dokumentaciju s igrama Andreja Kramarića, njihovim skautima Rijekin je napadač mjesecima bio “obvezna lektira”. I svi su, baš kao i Jose Mourinho, dignuli “palac gore”. Pozdravili dolazak Kramarića na Stamford Bridge.

Odlazak u neki od manjih klubova također je dvosjekli mač. U tom se slučaju nudi veća minutaža, ali i manje prava na pogrešku. Ne nametne li se brzinom munje u takvoj sredini pitanje je što i kako dalje. Slijedi li povratak u HNL, ili bijeg u neki još manji inozemni klub. A takvih je primjera u hrvatskom nogometu bilo napretek.

Jednostavno gledajući, ne uspije li Kramarić u Chelseaju (ili klubu takve razine) uvijek će mu biti otvoren put u manje klubove (Fiorentina, Wolfsburg) europskog nogometa.

Andrej Kramarić svakim je danom sve bliže ostanku na Kantridi. Naravno, samo do ljeta. Veliki klubovi svoje rostere smisleno popunjavaju tijekom ljetnog “mercata”, zima im služi tek za popravak dojma. A Kramarić želi veliki klub. Želi Chelsea!

Matjaž Kek mora do ljeta pripremiti Andreja Kramarića za odlazak na Stamford Bridge. Slovenski strateg diplomirao je na Rijeci, Kramarić mu sada nudi priliku i za magisterij. Pred Kramarićem je šest dugih mjeseci, razdoblje u kojem kreće aklimatizacija. Na engleski nogomet. Na Chelsea…