ivo josipović srb zločin

Na Dabinom vrhu u gustoj šumi, pokraj Donjega Srba, započela je ekshumacija posmrtnih ostataka 30-tak mještana hrvatskoga sela Brotnja, koji su ubijeni najvjerojatnije u ljeto 1941. godine. Pretpostavlja se da su ih ubili ustanici iz Srba, a među žrtvama je bilo i djece.

Dok se ne obavi kriminalistička obrada, po nalogu suda i Državnoga odvjetništva nitko od mjerodavnih sa sigurnošću nije želio reći tko su žrtve a tko počinitelji, pa tako ni ministar branitelja Predrag Matić.

LIKE ako si za ZABRANU četničkog derneka u Srbu!
“Na tragu Vladine politike da je žrtva žrtva i da svaka žrtva zaslužuje dostojno počivalište, ovdje smo da nakon 73 godine ekshumiramo posmrtne ostatke ovih žrtava, da ih dostojno sahranimo, ukoliko budemo u mogućnosti da ih identificiramo. Obitelji su dale krv, dale su uzorke za identifikaciju i da ih dostojno sahranimo”, rekao je ministar.

Međutim sve ukazuje da je riječ o članovima obitelji Ivezić kazao je ministrov pomoćnik Ivan Gruić, dodajući kako će se to moći sa sigurnošću reći tek nakon provedene obrade, odnosno potvrde identiteta nekih od žrtava.

Prof. dr. Milorad Kubad sa Zavoda za sudsku medicinu iznio je podatak koji je mještanima ličkih sela i ranije bio poznat. “Pronađeni ostaci, ovo što smo do sada našli pripadaju osobama od djece do osoba starije životne dobi”, rekao je Kubat.

ivo josipović srb

Zato gospićki biskup Mile Bogović napominje kako se u Srbu ne bi trebalo okupljati i slaviti 27. srpnja. “U tome naletu prve puške koja je puknula 27. srpnja, nakon toga se to ovdje dogodilo”, rekao je biskup Bogović.

Posmrtne ostatke žrtava iz duboke jame iznijeli su speleolozi Hrvatske gorske službe spašavanja.

Ivo Josipović i ostali dužnosnici godinama slave četnički zločin

Podsjećamo da se ustanak u Srbu svake godine slavi uz prisustvo predsjednika Ive Josipovića, predstavnika Vlade i Sabora RH i ostalih visokih dužnosnika. Također, podsjećamo da je prethodna HDZ-ova vlada financirala gradnju spomenika ustanicima u Srbu.

Ekshumacija 30-ak žrtava četničkog ustanka u Srbu, među kojima je bilo i hrvatske djece, krunski je dokaz da su Ivo Josipović, predstavnici Vlade i svi hrvatski dužnosnici godinama u Srb dolazili slaviti obljetnicu četničkog ustanka u kojemu su ubijeni deseci nevinih Hrvata.

Neka se srame!

Autor: Sloboda.hr/HRT
Foto: Ilustracija