glogoški šator bujica

Glavni politički saveznik Zorana Milanovića je Milorad Pupovac koji zastupa interese Srba s nekadašnjih okupiranih područja, a ne onih koji su bili lojalni Hrvatskoj državi i borili se u Hrvatskoj vojsci – rekao je u Bujici predsjednik Udruge 100-postotnih HRVI 1. skupine i vođa prosvjeda u Savskoj 66 Đuro Glogoški.

Na početku emisije u Bujicu se ekskluzivno javio predsjednik HSP-a dr. Ante Starčević – Ivan Tepeš, koji je danas popodne svjedočio nekulturnim ispadima predsjednika SDP-a Zorana Milanovića na Pantovčaku: – “Treći krug konzultacija kod gospođe Predsjednice, Milanović je pretvorio u svađu nalik onoj u nekoj balkanskoj krčmi! Ostali smo u šoku jer se ponašao kao uličar i divljak – upadao je Predsjednici u riječ, oslovljavao je sa “ti” i nekulturno mahao prstom i rukama! Već na samom početku bio je vidno uzrujan i tražio od nas da ne dođemo na sutrašnje konzultacije… Predsjednica nas je kao pravi domaćin, sve kulturno pozdravila i objasnila zašto nas je pozvala.

No, Milanović joj je nakon svega nekoliko rečenica, upao u riječ na način ‘O čemu ti to pričaš?! Ti moraš biti svjesna…’ Smetao mu je Predsjedničin stav o Dijaspori, podrugljivo je govorio o ljudima izvan Hrvatske… Negirao je i pravo na mišljenje ustavno-pravnim stručnjacima i hvalio sebe da je autor nekih dijelova Ustava! Predsjednica je imala i dalje dostojanstveno držanje, bila je smirena i nije se spustila na njegovu razinu… Nepojmljivo mi je da kad dođete na Pantovčak da se tako ponašate, došli ste kod Predsjednice iza koje stoje glasovi više od milijun Hrvata,” šokirano je rekao Tepeš i zaključio: “Zbog Milanovićeva luđačkog ispada, Predsjednica je prekinula konzultacije, a on je bio toliko bezobrazan da je i dalje uporno ulazio u svakojake teme i pokušavao nas iz Domoljubne koalicije isprovocirati!”

GLOGOŠKI: – Bili smo u pravu kada smo tražili da oni koji obnašaju visoke dužnosti moraju obaviti sistematski pregled! Uopće me ne čudi takvo Milanovićevo ponašanje. Već dulje vrijeme mi iz Savske tvrdimo da on boluje od neke varijante PTSP-a! Dobro, nije obolio u ratu, ali negdje već je… Šteta što razgovor na Pantovčaku nije sniman pa da narod vidi njegovo pravo lice. Kada smo išli na pregovore s Matićem, Milanović je vrlo brzo zaboravio da se u ministarstvu snimalo i izletjela mu je ona izjava o “sirotinji i neobrazovanima” u ratu… Poznato je da ima slabu koncentraciju i da mu ne treba dugo da plane.

SVA LICA SDP-a! U BUJICI JE PUŠTEN I VIDEO KOJI JE MNOGE NASMIJAO DO SUZA; Nakon sjednice Glavnog odbora Partije, dok je Milanović davao izjavu za medije, kamere Bujice snimile su nadrealne face tajnika SDP-a Igora Dragovana!

GLOGOŠKI: – Izgleda da Milanović nije jedini u SDP-u koji ima ozbiljnih problema! Sjetimo se samo kada je na predizbornom skupu počeo vikati “Hrvatska, Hrvatska!” i onda je trebalo snimiti sva ta lica SDP-ovaca…

VIDEO PRILOG! BUJICA JE OTKRILA TAJNU VELIKE LJUBAVI SDP-a I SDSS-a: U središtu afere je nedodirljivi SDSS-ovac Milorad Pupovac i atraktivna nekretnina milijunske vrijednosti u centru Zagreba, koju mu je darovala Milanovićeva Vlada, neposredno prije izbora. Predizborni poklon za Milorada Pupovca zapravo je zgrada s dvorištem i okućnicom u Preradovićevoj 23, ukupne površine 3066 metara kvadratnih, čija se vrijednost procjenjuje na minimalno 6 milijuna i 130.000 eura. Milanovićeva Vlada zgradu je darovala Srpskom kulturnom društvu „Prosvjeta“, na prijedlog DUUDI-ja, na čijem je čelu kontroverzni Mladen Pejnović. Da bi atraktivna nekretnina mogla biti dodijeljena Pupovčevoj „Prosvjeti“, Državni ured za upravljanje državnom imovinom prethodno je trebao pribaviti pozitivno mišljenje Državnog odvjetništva. No, mišljenje DORH-a bilo je negativno! Kako se Milanović nekretninu milijunske vrijednosti, unatoč negativnom mišljenju DORH-a, ipak usudio dodijelti Pupovcu, nikome nije jasno, no činjenica je da su Dinko Cvitan i Mladen Pejnović u Državnom odvjetništvu radili pritisak na jednog djelatnika kako bi negativno mišljenje promijenio.

Po mišljenju Pere Kovačevića – ovo je čista politička korupcija – nekretninom vrijednom milijune unaprijed su se osiguravali mandati manjinaca koje kontrolira Milorad Pupovac. Tradicija kupovanja Pupovčevih mandata svoje korijene ima još u Sanaderovoj Vladi. U siječnju 2008. godine SDSS je sa Ivom Sanaderom potpisao Sporazum, prema kojemu pripadnici srpske nacionalne manjine imaju cijeli niz privilegija. Sporazumom je, između ostaloga, omogućeno čak i partizanskim invalidima iz Drugog svjetskog rata, koji su predali zahtjeve za reviziju svojih prava izvan roka, da svoj status riješe kroz obnovljene postupke. Riječ je o više od dvije stotine osoba, uglavnom s bivših okupiranih područja Hrvatske, a zanimljivo je da slična revizija nije dopuštena i hrvatskim braniteljima.

PERO KOVAČEVIĆ (pravni ekspert) u Bujici: – Ovo s Pupovcem je čista politička korupcija, a ako je Dinko Cvitan stvarno radio pritisak na nekoga u DORH-u, onda mora podnijeti ostavku!

GLOGOŠKI: – Pupovac jako dobro koristi političku sitauciju u Hrvatskoj kako bi zaštitio Srbe s nekadašnjih okupiranih područja. Sanaderova Vlada bila je spremna veća prava dati pobunjenicima, nego hrvatskim braniteljima, a čak su i partizanima, koji su izgleda – medicinski fenomeni – dali prava koja nisu invalidima iz Domovinskog rata! To se dobro vidi iz Sporazuma koji ste objavili, a koji su potpisali Ivo Sanader i Milorad Pupovac… Sada Milanović radi još i gore stvari – kupuje ih mimo zakona, velikim novcem! Cvitan bi se trebao oglasiti o tome, ali šuti. Na žalost, u situaciji smo da ta manjina odlučuje i o sastavu Vlade i dobro koristi moć u institucijama… Mnogi koji nisu htjeli Hrvatsku državu su sada zaštićeni, a mnogi hrvatski branitelji pripadnici srpske manjine, nemaju gotovo nikakva prava!

U Bujici je Glogoški komentirao i politički progon predsjednika Udruge specijalaca Josipa Klemma: – Represivni udar na gospodina Klemma nije nas iznenadio, obzirom da znamo otkud dolazi. Ako je i počinio neki prekršaj – platio je kaznu i gotovo. Pogledajte trenutak u kojem tempiraju njegovo javno blaćenje – kad se sastavlja Vlada i kad Milanović prijeti da neće izaći iz Banskih dvora. Ali branitelji su znali što poduzeti devedesetih, znat će i sada!

Glogoški nije propustio spomenuti niti slučaj Darka Pajičića: – Vjerujemo da će doći vrijeme kada će napokon profunckionirati pravni sustav i oni što su ga ubili završit će u zatvoru!

Čelnik braniteljskog prosvjeda u Savskoj, komentirao je i dvojicu Milanovićevih ministara koji su sudjelovali u Domovinskom ratu – Matića i Kotromanovića.

GLOGOŠKI O PEĐI MATIĆU – FREDU: – Manipulira s invalidnošću zbog ‘pogodnosti’ koje nosi postotak. Oni koji imaju 80 posto su stambeno zbrinuti. Zanimljivo je da ima opću nesposobnost za rad, a opće je poznato da radi u ministarstvu i prima plaću…

GLOGOŠKI O ANTI KOTROMANOVIĆU: – Kada smo ga došli pitati što će biti s ratnim vojnim invalidima HVO-a, rekao je da je vrijeme da se ta knjiga o Domovinskom ratu zatvori, iz čega smo zaključili da im uopće ne želi pomoći! A iznenadilo nas je i kad je pitao mislimo li da je vrijeme da se ukine Ministarstvo branitelja?! S obzirom da je njihov cilj ukinuti naše ministarstvo, ne preostaje nam ništa drugo nego da i drugi Božić i drugu Novu godinu dočekamo u šatoru!

Izvor: Sloboda.hr/Bujica