grobari partizan uefa dogodine u kninu oluja

Navijači beogradskog Partizana, poznati kao “Grobari”, na utakmici u Novom sadu protiv Vojvodine izvjesili su provokativni, ali tragikomični i sanjarski transparent s natpisom “Dogodine u Kninu”.

Podsjetimo, UEFA je beogradskom nogometnom klubu Partizan odobrila minutu šutnje tobože “za protjerane u hrvatskoj vojno-redarstvenoj akciji Oluja” prije početka utakmice trećeg pretkola Lige prvaka koju je Partizan 5. kolovoza 2015. odigrao sa Steauom iz Bukurešta.

Nekoliko dana ranije Hajdukovi su navijači na transparentu napisali: “Olujom smo oslobodili domovinu. Navijačka oluja će osloboditi hrvatski nogomet. Veterani Domovinskog rata i prijatelji”, pa je UEFA naplatila kaznu od 40.000 eura.

Klikni LIKE ako smatraš da bi UEFA trebala kazniti Partizan!

Takav neujednačeni kriterij razljutio je i Ružu Tomašić, pa je Platiniju napisala:

“Iako Vam je, vjerujem, minuta šutnje na utakmici Partizan – Steaua predstavljena kao humani čin odavanja pijeteta ljudskoj patnji, riječ je eklatantnom primjeru korištenja sporta u političke i propagandne svrhe. Naime, svi međunarodni sudovi koji su presuđivali o vojno-redarstvenoj operaciji ‘Oluja’, utvrdili su da nije bilo organiziranog protjerivanja srpskih civila u sklopu ili nakon operacije, već se radilo o organiziranoj evakuaciji koju je zamislilo i sprovelo vodstvo tzv. Republike Srpske Krajine.”

A vrhunac provokacije s one strane Dunava stigao je u četvrtak navečer, kada su navijači beogradskog Partizana, na utakmici u Novom sadu protiv Vojvodine, izvjesili transparent “Dogodine u Kninu”, čime se potvrđuje da u jednom dijelu Srbije ne odustaju od Republike Srpske Krajine.

Izvor: Sloboda.hr/tportal