prgomet most

“MOST je spreman razgovarati sa svima koji su spremni prihvatiti paket reformi. Svjesni smo odgovornosti koju smo dobili od građana, i ne bježimo od toga. Slijede razgovori”, rekao je Drago Prgomet iz MOST-a u jutrošnjem intervjuu na televiziji N1.

MOST je na jučerašnjim parlamentarnim izborima ostvario iznenađujuće dobar rezultat osvojivši 19 mandata.

Prgomet je rekao da su od šefa SDP-a Zorana Milanovića dobili javni poziv na razgovore, ali je dodao da osobni telefonski pozivi ne dolaze u obzir. Rekao je da je siguran da Milanović nije bio na sastanku s ljudima iz MOST-a, iako je moguće da je razgovarao, ali ne s njim ili Božom Petrovom.

“U ovom trenutku je važno kome će MOST dati povjerenje za sastavljanje nove vlade i MOST će odrediti tko će biti idući mandatar. Zna se kakav je postupak formiranja Vlade, a mi smo pobjednici ovih izbora. Bez MOST-a nema Vlade i mi ćemo odlučiti tko će biti novi premijer i kako će izgledati nova Vlada”, rekao je Prgomet. Poručio je da će ustrajati na reformama čak i pod cijenu da im to bude zadnje pojavljivanje na političkoj sceni, “iako neće biti”.

Šef HDZ-a Tomislav Karamarko nedavno je rekao da ih ne zanimaju “mostovi i mostići”, a na pitanje kako je sada Prgometu kada je kao bivši potpredsjednik HDZ-a s druge strane stola, odgovorio je:

“Ja razgovaram kao član političke platforme MOST-a, a ne kao Drago Prgomet. I to je to”, komentirao je.

Izvor: Sloboda.hr/Narod.hr/N1