kukasti križ poljud osumnjičeni policajac

U kasnim noćnim satima sa subote na nedjelju, novinari Maxportala uz neslužbenih izvora u Zagrebačkoj policiji primili su informaciju da je osumnjičeni za kukasti križ na splitskom Poljudu pripadnik MUP-a.

Osumnjičeni bi, prenijeli su ti izvori, trebao biti uhićen tijekom dana. Informacija je neslužebena i zbog kratkoće vremena nije se uspjelo potvrditi iz služebnih izvora, ali nije ni demantirana, donosi Maxportal.

Kukasti križ je na jugozapadnom dijelu travnjaka uočen krajem prvog poluvremena utakmice Hrvatska-Italija. Djelatnici stadiona u poluvremenu su ga pokušali ukloniti, ali bezuspješno. Kukasti križ je iscrtan tekućinom na travnjaku zbog čega je taj dio trave izgorio, a može se uočiti tek paljenjem rasvjete na stadionu.

Odmah po završetku utakmice policija je na mjestu događaja obavila očevid, a usporednoo s tim, u suradnji s DORH-om, provodi se i kriminalističko istraživanje.

Pokaže li se ova, za sada neslužebena, informacija da je prvi osumnjičeni za poljudsku svastiku pripadnik MUP-a, bit će to novi udarac za već načetog ministra Ranka Ostojića. Dok su se svi ostali političari, od Predsjednice i premijera, do oporbenih čelnika i sportaša, zgražali i osuđivli kukastih križ na splitskom travnjaku, Ostojić se sprdao i putem Facebooka svađao s oponentima. Ismijavao je i sprdao se s organizatorima utakmice, a on je prva osoba koji bi trebala spriječiti da se takve stvari ne događaju.

Klikni LIKE ako ti je dosta etiketiranja Hrvata kao genocidnog naroda sklonom nacizmu!

Ostojićevi suradnici kažu da ministar nakon podneva svima govori Vi, ali ne zbog poštovanja nego jer vidi dvojicu. Vikendom vjerojatno pomakne satnicu pa počne ranije.

U subotu popodne napao je HDZ jer je, po Ostojićevim izjavama, HNS podružnica HDZ-a. Prethodno mu je Goran Jandroković, član Predsjedništva HDZ-a, spočitnuo odgovornost za kukasti križ na Poljudu:

”Što su činile obavještajne službe, Ministarstvo unutarnjih poslova? Reakcija ministra je sramotna jer neprimjereno i neozbiljno pristupa problemu. Oni koji su to učinili očito su imali razloge i željeli napraviti štetu Hrvatskoj”, izjavio je Jandroković.

Zatražio je od mjerodavnih službi da žurno pronađu i kazne počinitelje. Dodao je kako HDZ nije zadovoljan reakcijom ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića koji je, prema njegovu mišljenju, na Facebooku neumjesno komentirao događaj, iako je njegova zadaća da bude prvi koji će reagirati u takvim situacijama.

Ostojić je popodne odgovorio Jandrokoviću:

”Neka se Hrvatski nogometni savez i oni koji koketiraju s ustaštvom i neonacizmom sjete svega što se događalo s povicima ‘Za dom spremni’ i onog što se događalo na stadionima već godinama. MUP nije bio organizator utakmice Hrvatska – Italija te da nije bila njegova odgovornost pregledavati travnjak na Poljudu”, kazao je Ostojić te dodao kako je ”HNS je podružnica s 3/4 članova HDZ-a. Prema tome, neka HDZ traži odgovornost u HNS-u”, dodao je Ostojić.

Izvor: Maxportal