donald trump kandidat

Donald Trump, republikanski kandidat za predsjednika SAD-a, izjavio je jučer kako misli “da bi se odlično slagao s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom”.

Na svom golf terenu u Škotskoj, gdje će se održavalo prvenstvo za žene ove godine, milijarder se pojavio u majici, sakou i s crvenom kapom na glavi s natpisom “Neka Amerika ponovo bude velika”.

Trump se trenutno nalazi u vrhu među republikanskim kandidatima u svim anketama za predstavnika na izborima naredne godine.

Govoreći u svojoj kampanji o “posebnim odnosima” s Velikom Britanijom, Trump je rekao da ukoliko postane predsjednik SAD-a, da će održavati “vrlo bliske veze s Britancima”.

– Imali bismo fantastične odnose u ovom dijelu svijeta, ali i u drugim dijelovima. Mislim da bi se odlično slagao i s Vladimirom Putinom – rekao je Trump.

Na pitanje zbog čega tako misli, Trump je odgovorio da “jednostavno ima osjećaj”.

– Imam takav osjećaj, a ljudi me pitaju što mi to znači. Jednostavno mislim da bih se s njim dobro slagao – dodaje Trump.

Na konferenciji za koju je novinarima rečeno da će biti isključivo o golfu, Trump je ipak govorio o vanjskoj politici.

– Naravno da želite biti diplomatični. Mi smo u našoj državi diplomati i svi nas mrze diljem svijeta. Mi smo politički korektni, a svijet mrzi SAD. Svijet nas iskorištava, u trgovini, u svemu, pa ipak, nikad nismo bili manje popularni – rekao je kontroverzni političar.

Prva debata za republikanskog kandidata održat će se sljedećeg tjedna, a Trump čvrsto sjedi na vodećoj poziciji za sada.

Prema skorašnjim rezultatima, Trumpa podržava 20 posto republikanaca. Slijedi ga guverner Wisconsina Scott Walker s 13 posto potpore i bivši guverner Floride Jeb Bush s 13 posto.

Izvor: Sloboda.hr/Blic