mladen pavković

Ni ovogodišnje Božićne i Novogodišnje blagdane nevino osuđeni Jadranko Prlić, Bruno Stojić, Slobodan Praljak, Milivoj Petković, Valentin Ćorić i Berislav Pušić neće dočekati ni privremeno na slobodi.

Njih je Haaški tribunal nepravomoćno osudio ukupno na 111 godina zatvora, zbog navodnih ratnih zločina počinjenih u BiH. Proglasili su ih krivim jer su (da ti pamet stane!) sudjelovali u nekakvom udruženom zločinačkom pothvatu, kojeg je iz Zagreba koordinirao dr. Franjo Tuđman. Međutim, njihova krivica bila je i ta što su bili na čelu Hrvatske Republike Herceg – Bosne, koju su izbrisali kao spužvom preko ploče. Ta Republika je nestala, ali ne i ona koja je ostvarena na hrvatskoj krvi – Republika Srpska.

Gdje je tu pravda?

No, najžalosnije od svega je činjenica da je ova šestorica časnih Junaka Domovinskoga rata i nakon ovakve jadne, žalosne i pokvarene presude ostala napuštena, prije svega od onih koji su bili na vlasti u Republici Hrvatskoj. Milanović, Pusić i ostali sateliti, umjesto da brane Praljka i njegovu skupinu, oni su namjerno branili što se obraniti nije moglo – Perkovića, Mustača i ostale bivše Udbaše i KOS-ovce, uzgred blateći, marginalizirajući i napadajući sveti hrvatski Domovinski rat, a poglavito njegove još žive sudionike.

A u tom cjelokupnom „cirkusu“ od suđenja, zakazali su i Hrvati jer nakon rata nisu oficijelno osudili ni jednog dezertera, izdajicu ili tajkuna. Te i takve imao je svaki rat, pa i ovaj u kojem smo ostvarili slobodnu, samostalnu, demokratsku i nezavisnu hrvatsku državu.

Gdje je tu pravda?

S druge pak strane, Vojislav Šešelj, jedan od najvećih ratnih zločinaca nakon II. svjetskog rata, uživa na slobodi. Haaški sud ga je pustio, da može još više, nekažnjeno, pljuvati i bljuvati po Hrvatima. Sada su na privremenu slobodu pustili još dva okorjela srpska ratna i ina zločinca – Jovicu Stanišića i Franka Simatovića. Oni će početak suđenja čekati na slobodi.

A Hrvati, Hrvati, koji su bili žrtve srpske i ine agresije, neka trunu.

Gdje je tu pravda?

Autor: Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.