ravna-gora-cetnici-1336931340-161424

Srpski četnici su opet imali svoj “pir”. Naime, u subotu su se ponovno okupile pristalice Ravnogorskog pokreta na Ravnoj gori te su podno spomen obilježja četničkom zločincu Dragoljubu Mihailoviću obilježavali 73. obljetnicu početka borbe Jugoslavenske vojske.

Bilo ih je nekoliko tisuća, a svi su došli u četničkim odorama, pa čak i sa pištoljima i noževima za pasom. Veličali su četnički pokret. Na ovo buđenje javnog četničkog okupljanja hrvatski političari šute, kao – to se njih ne tiče.

Nekima od njih, poput Vesne Pusić, navodno je najvažnije da pomognu Srbiji da što prije uđe u Europsku uniju, s četnicima, dakako. Srbi inače vrište kad netko poput jednog nogometaša poviče “Za dom” ili pak kad čuju da Marko Perković Thompson pjeva domoljubne pjesme. A to da oni svake godine, pa tako i ove, slave Dražu Mihailovića, podižu mu spomenike i drugo, to je i za naše političare posve normalno. A ne bi trebalo biti.

photo-entertainment-ravna_gora-Od_stotinu_leta_01_u_143122512

Čudi nas da se u povodu ovakvih okupljanja nisu oglasili Srbi Pupovac, Stanimirović ili Džakula, koji ne mogu smisliti Tuđmana, pobjede u Domovinskome ratu, pa čak ni žrtve koje su pale u obrani hrvatske Domovine. Sad se svi prave da ništa nisu čuli niti vidjeli.

Što na to kaže ministar Jovanović? On često dijeli lekcije, ali ovakve stvari mu promaknu, baš kao što ne vidi ni paljenje hrvatske zastave na beogradskom nogometnom stadionu.

Hrvatska bi trebala reći – dosta! Ako želite u Europu onda se ostavite noževa, pištolja, majica sa mrtvačkim glavama i prijetnji. Naime, sve što su srpski četnici željeli prikazati, prikazali su za vrijeme obrambenom hrvatskog Domovinskoga rata. Čudi nas također da se na buđenje četnika u Srbiji ne javljaju ni članovi SUBNOR-a, odnosno bivši partizani, iliti lijevi ekstremisti. Svi šute, a četnici se – pripremaju!

Autor: Mladen Pavković