konzum salmonela ćevapi

Iz Koordinacije dobavljača Agrokora potvrđeno je HRT-u da sutra prekidaju isporuku Agrokoru svih živežnih namirnica, osim onih osnovnih, poput kruha i mlijeka.

Obustava će trajati dok se dobavljači ne sastanku s bankarima i s njima ne dogovore o idućim koracima. Podsjetimo, Agrokorovi dobavljači jučer su dali rok od 24 sata da se riješe njihovi egzistencijalni problemi.

Premijer Andrej Plenković danas je izjavio kako je Vlada s dobavljačima u intenzivnom kontaktu, te apelira na njihovo strpljenje i uvjeren je da će se idućeg tjedna stanje normalizirati. “A što se tiče kontakata s čelnim ljudima Arokora, stalno smo u kontaktu”, dodao je Plenković na konferenciji za novinare u Vladi nakon sastanka predstavniika Vlade i Petrokemije.

Dodao je kako su banke shvatile koliko je Vlada detaljno upoznata sa slučajem. “Nije bilo dvojbi da su banke zadovoljne zakonom i smatraju ga primjerenim za rješenje situacije, a najključnije je nedvojbena impresija da su spremne dati novu svježu likvidnost Agrokoru koja bi mu omogućila daljnje poslovanje. Time se potiče normalan ciklus poslovanja i normalno te kvalitetno fukcioniranje hrvatskog gospodarstva”, dodao je premijer.

Izvor: Sloboda.hr/HRT