dizajn registracijske tablice pločice grb sdp ranko ostojić

Goran Resan, autor jednog od tri izabrana dizajna za nove registracijske tablice, otkrio je šokantan podatak – SDP-ovci su izričito tražili da na tablici ne budu grb ili zastava.

Autor kockica koje su trebale zamijeniti hrvatski grb na novim registarskim pločicama Boris Ljubičić očekivano je razočaran odlukom ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića o povlačenju pobjedničkog rješenja nakon pobune građana zbog skidanja grba, piše današnji Večernji list.

“Da, ja sam taj grešnik. Pretpostavio sam da bi se takav rasplet mogao dogoditi, iako je stručno povjerenstvo donijelo jednoglasnu odluku, a autorima su već i nagrade isplaćene. Izbori su blizu i ovakva je odluka zapravo skupljanje političkih bodova. Jedino mi nije jasno otkad to SDP sluša Karamarka?”, kaže Ljubičić, komentirajući činjenicu da se Vlada predomislila nakon reakcije šefa HDZ-a koji je najavio da će, čim HDZ dođe na vlast, vratiti grb na pločice, i to ne o trošku građana.

Ljubičić se pita zašto svi govore o kockici. Napominje kako je kao kockica bila poznata Kuća centralnog komiteta, a ovo su kvadrati.

“Jedini tko je imao autoriteta da u ovoj državi nešto primijeni, a da mu nekoliko ljudi prigovori, bio je Ivo Sanader”, nastavlja dizajner.

Tipograf Nikola Đurek, koji je s Ljubičićem osmislio prvonagrađeno rješenje, nije imao komentara.

Gordan Resan, autor jednog od tri pobjednička rješenja, otkrio je za Večernji kako je MUP tražio da se u natječaju ne ističu grb i zastava.

“U natječaju je navedeno da nove pločice moraju imati bar kod, europske oznake, da treba vizualno asocirati na Hrvatsku, ali se tražilo da se ne ističu obilježja poput grba i zastave”.