Soudani dinamo odlazi mamić

El Arbi Hilal Soudani najbolji je Afrikanac koji je igrao u Dinamu, možda i najbolji stranac. No, i njemu je dosta praznih tribina, lošeg ozračja i odnosa, a ispadanjem iz Europe nestalo je i motiva.

Stoga ne čudi da je Alžirčeva velika želja – napustiti Maksimir što prije! U kolovozu, dok je trajao ljetni prijelazni rok, malo se natezao s Mamićima, pa ga je trener Zoki ‘stavio na led’. Onda je Zoran Mamić naglasio s koliko su žara stranci slavili pobjedu na derbiju na Poljudu. Jer su napokon u Hrvatskoj osjetili pravu nogometnu atmosferu. No, pokoji derbiji ne mogu nahraniti želje alžirskog reprezentativca…

“Bude li sve išlo prema planu, moglo bi biti velikog iznenađenja u ovom prijelaznom roku! Kako sada stvari stoje, ubrzo bi se mogla promijeniti situacija oko mog kluba. No, još sam igrač Dinama pa ne smijem puno govoriti…”, rekao je novinarima u Alžiru Soudani, prenosi Goal.com.

Potom je pohvalio HNL kao ligu u kojoj je Dinamo poput Reala ili Barcelone, ali “ne zato što je liga slaba”.

“Dinamo mi je omogućio da igram u Ligi prvaka i Europskoj ligi, jedan je igrač iz mog kluba otišao u Barcelonu (Halilović, nap. a.), jedan bi mogao u Arsenal (Brozović, nap. a.), to je dokaz koliko je Dinamo kvalitetan.”

Soudani ima ugovor s plavima do ljeta 2017. i odšteta sigurno neće biti mala. No, s druge strane, ni od nezadovoljnog igrača klub nema koristi…