željko dilber hdz brkić medved

Premijer Tihomir Orešković danas bi trebao dobiti novo ime HDZ-ova kandidata za ministra branitelja. Nakon što se Milijan Brkić povukao iz utrke, sve se više spominje Tomislav Medved, umirovljeni general HV-a i pripadnik Tigrova te predsjednik Udruge ratnih veterana. On, iako je već razgovarao s HDZ-om no, dok ga se i službeno ne predloži premijeru, ne želi davati izjave.

Tomislav Medved je ozbiljan kandidat HDZ-a za ministra, ali to nije konačno, kazao je HDZ-ov Željko Dilber u jutrošnjoj emisiji Hrvatskog radija ‘U mreži Prvog’, koji vjeruje da će se točno ime kandidata znati do kraja dana, što je dogovoreno i s Mostom.

On smatra da bi najbolji ministar bi bio Milijan Brkić i da HDZ nije trebao popustiti u vezi s njegovom kandidaturom pa je poručio: “Brkić je preponosan čovjek da bi i dalje čekao poziv premijera Oreškovića”.

Ministarstvo branitelja funkcionira tehnički, a kako nije donesen proračun – projekti stoje, upozorila je zamjenica ministra branitelja iz prošle Vlade Vesna Nađ podsjetivši kako je rečeno da proračun mora biti na razini izvršenja od prošle godine, a iskazan minus od 51 milijun kuna mogao bi biti problem krajem godine ako se ne uštedi na drugim stavkama.

Međutim, poručila je da branitelji ne mogu biti oštećeni, naime, trajna prava su im zagarantirana, a 94 posto proračuna je određeno.

Istaknula je da je funkcija ministra branitelja “vrlo nezahvalno mjesto”, a imenima nije željela licitirati premda smatra da ima dobrih kandidata te o Tomislavu Medvedu ima pozitivno mišljenje.

Izvor: Sloboda.hr/HRT/tportal