obitelj cvjetković deložacija

U današnje vrijeme razumijevanje i suosjećanje teško je sresti, ipak velikodušnost i humanost uvijek nađu svoj put. U jednom trenu, gledajući tuđu nesreću, Frano Širović odlučio je reagirati i promijeniti nesigurnu svakodnevicu deveteročlane obitelji Cvjetković koja je jučer i treći put trebala biti deložirana iz svog jedinog doma u Mogilskoj ulici u Zagrebu.

Nazvao je Slobodnu Dalmaciju i ponudio rješenje – svoju kuću u Obrovcu Sinjskom na trajno korištenje.
– Odluka je pala u trenu. Gledao sam Dnevnik i tešku sudbinu jedne obitelji i jednostavno me dirnula njihova priča – kazao je 30-godišnji Frano kojeg smo sinoć uhvatili na putu iz rodnog mjesta za Hvar.

– Nije jednostavno zbrinuti devet članova jedne obitelji. To je teška sudbina u kojoj ste jednoj večeri svoj na svome, dok sutra ujutro možete biti svi zajedno na cesti. Stoga im nudim cijelu kuću na trajno korištenje koja bi trebala odgovarati svim njihovim potrebama – kazao nam je Frano.

– Kuća je upotrebljiva, u njoj se živjelo, no za potpunu adaptaciju potrebna su sitna ulaganja, budući da je građena za naše šire obiteljske potrebe s kojima smo računali u budućnosti. Primjerice, nije provedena struja, no uz dobru volju Općine koja bi mogla pomoći renovacija bi bila izvediva – govori Frano.

Naglasio je kako njegovi bližnji ne znaju za ponudu te će vjerojatno pročitati u Slobodnoj koja je obavezno jutarnje štivo. Međutim, sigurno će ga podržati čak i u slučaju da obitelji Cvjetković treba privremeni smještaj.

U tom slučaju, kaže Frano, voljan je jedno vrijeme ustupiti kuću u kojoj trenutačno živi.
– Ukoliko bude potrebno, do godine dana spreman sam ustupiti dio svoj stana obiteljske kuće u kojoj živim s roditeljima. Preselit ću se kod sestre, jer za svoje potrebe imam kao i osiguranu budućnost. Trenutačno nemam vlastitu obitelj, a radio sam u inozemstvu i dio toga mogu podijeliti onima kojima treba – kazao nam je Frano koji je trenutačno nezaposlen, kaže radio je u škveru, pa u Njemačkoj gdje mu je ostalo i viška nakon čega se vratio kući.

No, kao i većina dobrotvora, tu nas je prekinuo u svakoj daljnjoj osobnoj priči jer ne želi, kako je rekao, da se njegova gesta usmjeri na njega, već na ljude kojima je potrebna pomoć.

obitelj cvjetković deložacija

Riječ je o obiteljskoj kući od 120 kvadrata s četiri sobe, kuhinjom, dnevnom sobom, konobom, garažom, ali i 300 metara kvadratnih okućnice koja se nalazi u Obrovcu Sinjskom, malome mjestu oko četiri kilometra od grada Sinja.