jakša puljiz orešković

Predsjednik Vlade Tihomir Orešković, kako doznaje Jutarnji list, sljedeći tjedan imenovat će Jakšu Puljiza, dosadašnjeg zamjenika SDP-ova ministra regionalnog razvoja i fondova EU Branka Grčića, za svog CIO-a (chief integration officer).

Puljiz će zapravo biti osoba u premijerovu kabinetu zadužena za koordinaciju rada svih ministarstava, a budući da je riječ o vrhunskom stručnjaku na području EU fondova, Orešković računa da će mu on biti desna ruka za projekte od strateške državne važnosti.

Jakša Puljiz doktor je znanosti s Instituta za razvoj i međunarodne odnose. Branko Grčić doveo ga je u Ministarstvo kao nestranačkog stručnjaka, a upoznali su se na Ekonomskom fakultetu u Splitu gdje je Puljiz bio Grčićev doktorand. Sudjelovao je kao konzultant i savjetnik na različitim projektima koje su financirali domaći i inozemni naručitelji poput Europske komisije i Svjetske banke, pretežno iz područja regionalnog razvoja i korištenja pretpristupnih programa Europske unije. U Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU bio je glavni koordinator procesa provedbe i praćenja reformi za Europski semestar, voditelj Radne skupine za EU fondove, nacionalni koordinator za programe pomoći i suradnje s EU te voditelj Nacionalne fokalne točke za provedbu Financijskih instrumenata Europskoga gospodarskog prostora 2009. – 2014.

“Ova me vijest i je i nije iznenadila”, kaže Grčić. “Dobro je i za Hrvatsku i za Vladu da jedan dio ljudi koji je u posljednje četiri godine akumulirao znanje i iskustvo u jednom specifičnom segmentu, sad nastavlja raditi na jednoj drugačijoj funkciji.”

Bivši potpredsjednik Vlade zaključuje kako je i ova premijerova odluka potvrda da se tijekom mandata prošle Vlade posao dobro radio.

Izvor: Sloboda.hr/Jutarnji list