dinamo_slavlje_tro_287271S1

Derbi utakmica posljednjeg, 36. kola Prve HNL u Zagrebu između Dinama i Hajduka prekinuta je u 84. minuti kod rezultata 1:0 za Dinamo zbog neprimjerenog ponašanja navijača na tribinama. To je i prvi puta u povijesti Hrvatske lige da se utakmica prekida zbog ovog razloga, prenosi HRT.

Susret se igrao na stadionu u Maksimiru, a sudio je pred 5.000 gledatelja Bebek iz Rijeke, dok je jedini pogodak na utakmici postigao Jerko Leko u 78. minuti.

Utakmica koja nije o ničemu odlučivala, jer je Dinamo već odavno osigurao prvo mjesto, a Hajduk ne može biti slabije plasiran od trećeg mjesta, bila je zanimljiva jedino po tome hoće li navijači dopustiti da se odigra do kraja.

Naš najbolji sudac Ivan Bebek iz Rijeke dobio je prije početka jasne upute da utakmicu mora prekinuti ukoliko navijači budu uzvikivali rasističke ili homofobne parole. Bebek je prvi put u 38 minuti zbog neprimjerenog navijanja za kratko prekinuo susret, ali kako je do prvog poluvremena ostalo još malo vremena uspio je završiti prvih 45 minuta igre. Da namjerava dosljedno primjenjivati pravila Bebek je pokazao već u 48. minuti kada je zbog ponovljenog neprimjerenog ponašanja poslao igrače u svlačionicu i označio desetominuti prekid utakmice.

Ni u nastavku navijači, ni nakon ponovnog upozorenja službenog spikera, nisu prestali sa neprimjerenim navijanjem kojim su tražili prekid utakmice. On se i dogodio u 84. minuti, kada je Bebek po treći put označio prekid i definitivno označio kraj utakmice.

Unatoč prekid,u Dinamo je proslavio deveti uzastopni naslov prvaka Hrvatske, a na utakmici se dinamova dresa oprostio Alen Halilović koji odlazi u Barcelonu.

Predsjednik HNS-a Davor Šuker uručio je po zavšetku utakmice igračima i stručnom stožeru Dinama medalje i pobjednički pokal za naslov prvaka Hrvatske, koji je podigao kapetan Modrih Josip Šimunić.

Izvor: HRT
Foto: Facebook