danijela trbović

Na stranu gosti i emisija, vrlo je zanimljivo kako Trbović kao djelatnica javne televizije financirane inače i od strane vjernika, svako malo pronađe nišu kroz koju bi udarila po njihovim svetinjama.

Okupila je u svojoj novoj emisiji BezVeze voditeljica Danijela Trbović, kremu hrvatskoga društva predvođenu Tinom Katanić te se s njima narugala, prije svega božićnim pjesmama, čiju je inačicu Katanić izvela. Uz to, svojim cinizmom zasladila je stajališta Ladislava Ilčića, koja je nazvala kontroverznima, a ujedno emisija je bila posvećena sarkazmu na račun manekenke Katanić, koja je donedavno tvrdila da je iskorištena.

Na stranu gosti i emisija, vrlo je zanimljivo kako Trbović kao djelatnica javne televizije financirane inače i od strane vjernika, svako malo pronađe nišu kroz koju bi udarila po njihovim svetinjama. Ove prigode na meti se tako našlo nimalo simpatično kreveljenje i izrugivanje s božićnom pjesmom. I može joj biti dok god HTV-om upravlja Radman, na čije se maltretiranje i teror ogorčeni djelatnici žale. No, on i lojalni mu kadrovi poput Lamije Alečković i dalje forsiraju svoju politiku, uništavajući javnu televiziju te je pokušavajući pretvoriti u komercijalni servis, što je daleko od zakonske regulative.

Vrte se po javnoj dalekovidnici razna lica i pojave. Jedni se smjenjuju bez ikakva argumentiranog opravdanja, drugi se pak vraćaju, a treći svim politikama usprkos opstaju. Jedna od onih koja je na televiziji opstala, pa čak i bez adekvatne novinarske diplome jest Danijela Trbović koja se iste domogla tek unazad nekoliko godina.

Ista ta Danijela za jedne je iritantna, a za druge izrazito simpatična ličnost koja s javne televizije iskače, Mesićevim rječnikom rečeno, k’o iz paštete. Vodi ona sve što se voditi dade, a u skladu s time gledateljima je donedavno servirala svoju emisiju Večer na 8. katu. Na njezin osmi kat uspeo se u skladu s time i Ante Tomić književničko i kolumnističko pero znano po ne voljenju, da ne kažemo mržnji svega iole hrvatskoga. Njegov rad ponajbolje su vrednovali obožavatelji koji su ga eto kakve li nezgode zalili kantom fekalije koje su se lijevale po njegovu pomalo špičastom nosu. Družili su se Danijela i Ante prisno i ugodno, toliko toplo da su čak i zapjevali. I sve to na prvom programu televizije koja se naziva hrvatskom. Neka, i treba tako ta ne valja se zalagati za jednoumlje. Ali malo je vjerojatno da bi se u Danijelinoj emisiji jednako prisno mogao pojaviti netko s hrvatske desnice.

Kada smo već kod pojava mnogi pamte njezinu pojavu na predsjedničkim izborima gdje je osvanula kao jedna od voditeljica sučeljavanja. I ne bi u tome bilo ništa pretjerano sporno da se Danijel Trbović u političke vode nije uvukla preko noći (jer mnogi je znaju kao nasmijano cinično lice emisija zabavnoga sadržaj) da za njezino sudjelovanje na sučeljavanjima nije kumovao Josipovićev kadar na Prisavlju. No, tko će ga znati možda nesretna voditeljica o tome nije ništa znala, jer eto odrađivala je svoj posao. Srećom, posla se Danijela barem nije domogla zbog činjenice da je bivša djevojka Olivera Frljića. Međutim, ako je suditi po sadržaju njezinih emisija ne razlikuje se ovaj dvojac misliono previše. Primjerice, u kolovozu 2012. godine, i to u vrijeme dok se na Širokom Brijegu obilježavala 67. obljetnica mučeničke smrti hercegovačkih franjevaca, gledateljima je servirana emisija pod voditeljskom palicom Danijele Trbović, Srpkinje iz Karlovca čiji je otac Ilija Trbović bio oficir UDBA-e koji je dugi niz godina skrbio o sigurnosti ne samo Josipa Broza Tita, već je prijateljevao s Josipom Boljkovcem. Te prigode gledatelje pred malih ekranima voditeljica je pokušala osvijestiti pokazujući navodnu opasnost koja im prijeti od katoličke crkve. Ista ta dama koja bi besramno cinkala generala Gotovinu žestoko se tada obrušila na crkvu, dakako u suradnji s gostima. Također, ne treba zaboraviti da je dotična autorica te emisije, i niza sličnih gorljiva zagovornica LGBT prava.

Autor: I.Delić/Dnevno.hr