borna ćorić rafael nadal

Mladi 17-godišnji Zagrepčanin Borna Ćorić upisao je najveću pobjedu u karijeri, svladavši u četvrtfinalu jakog turnira u Baselu nekad najboljeg svjetskog tenisača Rafela Nadala sa 6:2, 7:6, a za to mu je trebalo jedan sat i 41 minuta igre.

Protiv trenutačno trećeg igrača svijeta Ćorić je odigrao gotovo savršen prvi set, čak je tri puta oduzimao servis Nadalu i nakon tek nešto više od 20 minuta poveo sa 5:0. Iako se Nadal pokušao vratiti s dva uzastopna gema, Ćorić je kod 5-2 ostao čvrst i priveo prvu dionicu igre u svoju korist sa 6:2.

Ćorić je sjajno parirao Nadalu u igri s osnovne linije, te je na najbolji način iskoristio čak 19 neprisiljenijh pogrešaka Španjolca u prvom setu. Našem mladom asu nije smetalo niti što nije mogao računati na soj prvi servis kojega je ubacivao sa samo 39 posto preciznosti u prvom setu.

U drugom jne setu Nadal podigao razinu svoje igre, ali Ćorić je i na to imao odgovor. Niti jedan igrač nije uspijevao ostvariti ‘break’, pa se ušlo u odlučujuću igru. Ključni se trenutak dogodio kod rezultata 4:4 kada je Ćorić u još jednoj izmjeni prisilio Nadala na promašaj za svoje vodstvo od 5:4 uz dva servisa. Ćorić je osvojio oba ta poena i stigao do najveće pobjede u dosadašnjoj karijeri.

U polufinalu će Ćorić igrati protiv Belgijanca Davida Goffina.