slovenija homoseksualni brak gay brak sodomija zakon

Popis ovih financijskih giganta definitivno ruši svaki demantij činjenice da iza promoviranja sodomije ne stoje vrlo jaki financijski lobiji. Naime, uoči odluke Američkog vrhovnog suda o istospolnim brakovima, skoro 400 velikih kompanija i poduzeća uputilo je dopis u kojemu od Suda traže njihovo hitno priznavanje u svim saveznim državama.

U lipnju ove godine Američki vrhovni sud donijet će jednu od zasigurno najdalekosežnijih odluka. Prihvaćanjem žalbi četiriju istospolnih parova iz Michigana, Kentuckyja, Ohija i Tennesseeja, suci vrhovnog suda odgovorit će na pitanje zahtijeva li američki Ustav od saveznih država izdavanje dozvola za brak istospolnim parovima, te moraju li savezne države priznati brakove istospolnih parova sklopljene u drugim državama.

I dok američka javnost s nestrpljenjem, ali i zabrinutošću iščekuje početak rasprave, skoro 400 kompanija i poduzeća kao „prijatelji suda“ uputili su dopis Vrhovnom sudu u kojemu otvoreno zastupaju i traže potpuno priznavanje istospolnih brakova u cijeloj Državi smatrajući kako je trenutno stanje pravne podijeljenosti između saveznih država nedopustivo jer ugrožava njihovu mogućnost privlačenja i zadržavanja zaposlenika.

>>> I dalje mislite da je homoseksualnost “prirodna”? Ovi podaci će vas šokirati!

„Osiguravanjem prava istospolnih parova na brak, pospješuje se njihova radna odanost i produktivnost, smanjuje nesigurnost i uklanjaju nepotrebne administrativne zapreke nastale zbog zakonskih neujednačenosti“, stoji u dopisu.

Na popisu kompanija, između ostalih, nalaze se: Google, Amazon, eBay, Apple, Intel, Bloomberg, CBS, Thomson Reuters Corp, Facebook, Twitter, PepsiCo, Coca-Cola, Goldman Sachs Group Inc, Johnson & Johnson, Levi’s, Nike, Proctor & Gamble, te čak i sportski klubovi National Football League’s New England Patriots, Major League Baseball’s San Francisco Giants i Tampa Bay Rays. Kompletnu listu pogledajte OVDJE.

Ryan Anderson, stručnjak za pitanje braka, religija i sloboda, ovaj otvoreni pritisak na Sud od strane velikih kompanija i poduzeća smatra neprihvatljivim.

“Ne postoji nijedan članak američkog Ustava na temelju kojega bi se od država zahtijevala redefinicija braka, a velike korporacije ne bi trebale lobirati za drugačiju odluku Vrhovnog suda”, kaže Anderson, dodajući kako ovim lobiranjem bogatih korporacija pada u vodu teza o navodnoj političkoj nemoći i ugroženosti homoseksualaca, te nužnosti njihove posebne sudske zaštite.

>>> DOKAZ da je homoseksualnost izlječiva: Svjedočanstvo bivšeg transvestita (VIDEO)

Za Andersona, odluka o istospolnim brakovima treba biti prepuštena saveznim državama, a rasprava o ovom pitanju treba biti riješena demokratskim putem, a ne sudskom odlukom.

Spomenimo kako je do lipnja 2013. godine istospolni brak bio legalan u 12 američkih saveznih država, dok ga je danas moguće sklopiti u njih 37.

Autor: Miodrag Vojvodić/Bitno.net