generacija obnove, frano čirko, zagreb, bruna esih, lokalni izbori, hdz, bandić

Na današnje skidanje ploče poginulim HOS-ovcima u Jasenovcu reagirao je i Frano Čirko, predsjednik stranke Generacija obnove.

Na svom je Facebooku skidanje HOS-ove ploče, te općenito najavu zakonske regulative pozdrava “Za dom spremni”, povezao sa smanjenjem slobode govora i izražavnja. Čirkov status prenosimo u cijelosti:

“Skidanje HOS-ove ploče nije samo pitanje pijeteta prema poginulim HOS-ovcima. Oni nisu ni ginuli zbog toga da njihova imena budu napisana na nekakvim pločama. Ono što u društveno-političkim događanjima uvijek treba promatrati jest tendencija, tj. smjer kojemu određeni događaj vodi. Tendencija ove umjetno stvorene histerije, koja je rezultirala kapitulacijom nad šačicom ljevičarskih kompleksaša, jest ubijanje slobode govora i izražavanja koja će u budućnosti biti sve manja i manja. Jer ako su zbog natpisa “ZDS” veličine 1 x 10cm spremni oskvrnjivati grobove poginulih branitelja, što tek u budućnosti možemo očekivati kada na red dođu neki drugi politički nekorektni termini, a koji se neće ticati tema prošlosti? (npr. mama i tata, umjesto roditelj A i roditelj B)

Između ostaloga možemo očekivati i zabranu upotrebe izraza “uhljeb” jer on može uvrijediti HDZ-ove članove zaposlene po stranačkoj liniji. A i za javnu kritiku aktualne ekonomske politike će se naći nekakva “zakonska regulativa”.

Također, ono što je ovdje ironično jest to da se današnji liberali protiv baštine totalitarnih režima bore isključivo totalitarnim metodama. Danas je Štromar najavio opću zakonsku zabranu pozdrava “ZDS” u čitavom javnom prostoru, što je par excellence totalitarna metoda. HDZ će to i usvojiti ako im to znači opstanak njihovog klijentelističkog sustava. Njih ništa drugo ni ne zanima.”

Jučer su iz Generacije obnove u javnost poslali i priopćenje gdje su prozvali HDZ-ovu vladu da zbog šokantnog podatka o velikom padu broja upisanih prvašića u hrvatske škole nije učinila apsolutno ništa, a da umjesto toga HDZ održrava sjednice predsjedništva i nacionalnog vijeća na temu pronalaska “kompromisnog” rješenja za HOS-ovu ploču u Jasenovcu.

>>> HDZ-ovce ne brine podatak o 2139 prvašića manje – umjesto toga oni “prekopavaju” grobove poginulih HOS-ovaca