bujanec biračke kutije dip izbori

Velimir Bujanec, voditelj popularne TV emisije “Bujica”, na svom Facebook profilu objavio je šokantne fotografije biračkih kutija bačenih u smeće. Uz fotografije, Bujanec je objavio kako će više o ovom slučaju biti danas u Bujici.

“Sliku koju objavljujem dostavili su mi dečki iz Živog zida. Na njoj je biračka kutija u kontejneru, u blizini biračkog mjesta na Matuljima (Biračko mjesto broj 3 – Bregi) u 8. izbornoj jedinici. Fotografija je snimljena na dan izbora – 08. studenog 2015. u 13:00 sati!

Živom zidu je za prelazak praga i ulazak u parlament – u toj izbornoj jedinici – nedostajalo svega nekoliko stotina glasova… Državno izborno povjerenstvo o svemu šuti.

Šuti i GONG koji se ove godine baš i nije iskazao “nadgledanjem” izbora…

Redakcija Bujice posljednjih je dana zatrpana brojnim informacijama koje podgrijavaju sumnju u regularnost izbora. Najozbiljniju smo dobili danas, od gospođe koja je bila predsjednica Biračkog odbora na jednom biračkom mjestu u Zagrebu. Gospođa (čiji su podaci poznati redakciji) tvrdi da su u DIP-u u noći s nedjelje na ponedjeljak, u sitnim satima “usklađivali” brojke na zapisnicima s biračkih mjesta u Zagrebu!

Neki su predsjednici biračkih odbora čekali do 5-6 ujutro kako bi predali zapisnike i svjedočili – u najmanju ruku – čudnom ponašanju pojedinaca u DIP-u.

Posebna je priča Apis. Navodno: čovjek koji je kao pomoćnik za informatiku u ministarstvu Arsenija Bauka radio na nadogradnji izbornog softwarea, radi uvođenja preferencijalnog glasovanja – razriješen je s dužnosti u ministarstvu 6 mjeseci prije izbora, da bi nakon toga osvanuo na listi SDP-a u 10. izbornoj jedinici – i to na prolaznom mjestu!

Arsenije Bauk tijekom izborne noći cijelo je vrijeme online bio povezan s Apisom. A tamo se, navodno, bez ikakve neovisne kontrole – svašta događalo. Već smo napisali da je u zadnjih godinu dana u Apisu uhljebljeno na desetke mladih SDP-ovaca, a baš su toj tvrtki u većinskom vlasništvu Vlade, povjereni na udomljavanje birački popisi, ali i obrađivanje izbornih rezultata…”, napisao je Velimir Bujanec.

Izvor: Sloboda.hr/Velimir Bujanec Facebook