Odnos između Milana Bandića i HDZ-a ključan je ne samo za zagrebačku gradsku političku scenu, već i za opstanak ove Vlade do parlamentarnih izbora. 

Svoj komentar odnosa koji bi mogao odlučiti i o političkoj budućnosti Hrvatske dala je za Direktno.hr čelnica Neovisnih za Hrvatsku i zagrebačka gradska zastupnica Brunu Esih.

“Koalicija HDZ-a i Bandića u Skupštini politička je simbioza, ni jednoj strani zapravo, s obzirom na političku stvarnost, ne odgovara biti bez druge. Možemo sa sigurnošću reći kako je HDZ-ov manevar s amandmanima bio u potpunosti u funkciji tek odgađanja donošenja izmjena GUP-a do vremena kada procijene da im to neće toliko politički naštetiti”, rekla nam je Esih u odgovoru.

Gradska zastupnica kaže kako se po njoj radi o loše režiranom reality showu: “Bandić mora pokazivati mišiće, jer ispada da je ovisnik o HDZ-ovim unutarstranačkim apetitima. Promatrajući pak Sabor, Bandićev je klub sačinjen od ljudi koji su pripadnici još jednog, manjinskog kluba te onih kojima je ovo posljednji saborski mandat. Uz to, gradonačelnik ne može parirati predsjedniku Vlade u zadovoljavanju njihovih eventualnih apetita i ne vidim kako bi se oni mogli ozbiljno u ime Milana Bandića suprotstaviti Plenkoviću. Prema tome, radi se o loše režiranom reality showu koji, nažalost, zadovoljava voajerizam hrvatske javnosti, a ne progovara niti jednom konkretnom rečenicom o izmjenama GUP-a uoči izrade novog GUP-a”.

Za kraj Esih kaže kako ovakvu situaciju koristi gradska oporba, ali na potpuno neuspješan način. “Takvu situaciju koristi i potencira velik broj naših kolega iz skupštinske oporbe, koji bi voljeli na taj račun politički kapitalizirati svoju nesposobnost, a u tome zapravo leži ključ političkih odnosa u Zagrebu. Milan Bandić zreo je pasti, ali ga skupina nesposobnih galamdžija ne može smijeniti. Zato će NHR predstaviti gradonačelničkog kandidata koji će biti protuotrov i za Bandićevu eru i za ljevičarsku cirkusku skupinu”, zaključila je Bruna Esih na kraju razgovora. 

Izvor: Sloboda.hr/Direktno.hr