milijan brkić hdz josipović vesna pusić premijerka

Glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić pozvao je članstvo stranke da ne dozvoli da se među njih ubacuje “klinove podjela” te je poručio kako postupci HDZ-ovog partnera Mosta nezavisnih lista “ponekad nisu shvatljivi, piše N1.

“Imamo nekih koji su nezadovoljni aktualnom hrvatskom vladom, gdje je HDZ na čelu te hrvatske vlade zajedno s našim partnerima u Domoljubnoj koaliciji, ali imamo i naše partnere iz Mosta nezavisnih lista, koji nam ponekad nisu shvatljivi nekim svojim postupcima. Ali iznad svega je Hrvatska i budućnost hrvatskog naroda,” istaknuo je Brkić u ponedjeljak navečer u govoru na obilježavanju 26. godišnjice osnutka HDZ-a u Vrgorcu.

Naglasio je kako su ostvarena dva strateška cilja, svrgut je s vlasti bivši predsjednik Republike Ivo Josipović, a zatim i SDP.

Opovrgnuo je medijske tvrdnje o navodnim nesporazumima između njega i predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka. “Nemojmo dozvoliti da bilo tko između nas ubacuje klinove”, rekao je istaknuvši da su on i Karamarko prijatelji već 23 godine, a HDZ “jedan i jedinstven”.

Pozvao je članove stranke da zaborave međusobne probleme i da ne zaborave stare stranačke kadrove. “Zaboravimo na nesuglasice, prestanimo više s pričama ‘ovi’ ili ‘oni’, prestanimo s pričama ‘grupa od ovog” ili ‘onog'”, dodao je Brkić. “Vratimo se onima koji su kroz povijest u ovih 26 godina dali svoj obol HDZ-u. Neke smo zaboravili i ostavili a svi oni zaslužuju mjesto među nama. Nemojte gledati osobne animozitete i vaše osobne frustracije i sukobe jer iznad svih je Hrvatska”, poručio je Brkić, čiji je govor u Vrgorcu više puta prekidan burnim pljeskom.

Izvor: Sloboda.hr/N1/Jutarnji