božidar alić hrvatsko društvo dramskih umjetnika hddu oliver frljić hrvoje hitrec bujica

Sinoć su emisiji “Bujica” Velimira Bujanca gostovali poznati hrvatski glumac Božidar Alić te hrvatski književnik, filmski i televizijski scenarist Hrvoje Hitrec.

Povod i glava tema emisije bilo je izbacivanje Božidara Alića iz Hrvatskog društva dramskih umjetnika koje se dogodilo nakon Alićeve izjave na HRT-u povodom pobjede Kolinde Grabar-Kitaorović na predsjedničkim izborima.

Izjavu zbog koje je Alić izbačen iz HDDU-a prenosimo u cijelosti (izborna noć, stožer KGK): “Dobro večer Hrvatice i Hrvati. Moja potpora gospođi Kolindi Grabar-Kitarović jer sam dragovoljac Domovinskog rata, Hrvat i katolik i Bogu hvala da je pobijedila gospođa Kolinda Grabar-Kitarović protiv ove udbaške, srbofilske i četničke struje. Živjeli!”

Sinoćnu “Bujicu” postavljamo ispod u cijelosti uz najvažnije Alićeve i Hitrecove izjave:

Hitrec: – Od Društva dramskih umjetnika puno je gore Novinarsko društvo – i njih bi se moglo “počastiti” sličnim “epitetima”!

Alić: – Stojim iza svake izgovorene riječi; to nazovi “Hrvatsko” društvo dramskih umjetnika uistinu jest poput Kozaračkog kola – jasno je tko tamo igra i tko kolo vodi!

Hitrec: – Termin “govor mržnje” danas je zamijenio nekadašnji verbalni delikt, a primjenjuju ga u raznim “društvima” slično kao i u nekadašnjim partijskim ćelijama!

Alić: – Iz kulturnih ustanova izbacili su čak i portire jer su Hrvati, u zadnjih 15 godina dobio sam svega dvije uloge, ali zato prolaze neznalice i antitalenti koji zadovoljavaju kriterije jugoudbaša i srbofila!

Hitrec: – Hrvatska demokracija je virtualna, a država je sve više policijska!

Alić: – Smišljeno silovanje Hrvatske traje otkada je SDP-ova kukuriku koalicija došla na vlast, iako nikako nisam suglasan niti s narcisoidnim Ivom Sanaderom, pa niti kumrovečkom krumpir-šalatom od skojevke Jadranke Kosor!

ŠOKANTNO JAVLJANJE U BUJICU! Maja Runje, predsjednica građanske inicijative “Krug za trg”: – Supruga i mene u obiteljskom domu u Zagrebu, napali su maskirani razbojnici noć uoči predsjedničkih izbora! Napadači do danas nisu pronađeni!

Alić: – Titova bista na Pantovčaku bit će pretaljena u sekundarnu sirovinu!

VIDEO PLUS: Govor mržnje Olivera Frljića! Pogledajte što je riječki intendant govorio u Novom Sadu 2013. godine.

BUJICA OTKRIVA: Mladi četnici iz Borova Sela i Baranje ponovo divljali na pravoslavni Badnjak!