makenzie_wethington

Makenzie Wethington slomila je “samo” zdjelicu, leđa, ramena, nekoliko rebara i zub.

16-godišnja djevojka zapanjila je liječnike preživjevši pad s preko 1000 metara nakon što joj se padobran nije uspio otvoriti ispravno.

Makenzie Wethington, Texas, dobila je padobranski skok u Oklahomi kao poklon od oca na njezin 16. rođendan. No, rođendansko slavlje gotovo se pretvorilo u tragediju nakon što se njezin glavni padobran nije uspio otvoriti.

Makenzieina starija sestra Meagan rekla je za FOXdfw da se padobran zapetljao ili nije ispravno otvorio tijekom skoka.

Prema riječima kirurga dr. Jeffreya Bendera, Makenzie je ozlijedila jetru, slomila zdjelicu, kralježnicu donjeg dijela leđa, ramena, nekoliko rebara i zub.

Njezin otac, Joe, koji je skočio prvi, sletio je sigurno i promatrao kako njegova kći pada u spirali izvan kontrole i zabija se u zemlju.

On je okrivio Padobransku tvrtku za propuste u sigurnosti.

Vlasnik Padobranske tvrtke “Pegasus Air” Bob Swainson izjavio je da su skakači prije skoka prošli trening obučavanja za samopomoć pri ovakvim situacijama.

[quote]Vjerojatno je paničarila i nije slijedila trening. Moraš ostati apsolutno miran kada skačeš s padobranom.[/quote]

“Prolazimo kroz te scenarije i govorimo kako kontrolirati situaciju te riješiti problem. Prema onome što možemo utvrditi, jest to da ona to nije učinila, a prošla je kroz trening,” rekao je Swainson.

Na pitanje je li možda nešto nije bili u redu s padobranom, Swainson je jednostavno rekao: “Bilo je sve u redu s padobranom.”

“Vjerojatno je paničarila i nije slijedila trening. Moraš ostati apsolutno miran kada skačeš s padobranom. Zato ljudi skaču s padobranom. To je opasna aktivnost. Moraš se naučiti ostati miran čak i pri svom ​​prvom skoku”, rekao je Swainson.

Autor: F.Č.
Izvor: Independent.co.uk
Foto: nbcdfw.com