švedska stockholm snijeg feminizamFoto: TT

Nakon uvođenja bizarnog sustava čišćenja snijega, sve u ime “rodne jednakosti”, Stockholm se prošlog tjedna našao u općem prometnom kolapsu, a bolnice su prijavile četverostruko veći broj prijeloma.

Grad je prešao na „feministički“ način čišćenja snijega prošle zime, ali prošlotjedna navala snijega je bila fatalna, zbog čega je čitav grad završio u kaotičnom stanju.

Stotine tisuća ljudi našlo se pogođeno, većina autobusnih linija nije vozilo, a velikih problema su imale i interventne službe poput hitne pomoći i policije.

Prethodno, snježne padaline su najprije čišćene sa glavnih cesta, a potom sa sporednih, te nogostupa, kao što to svugdje biva slučaj.

No, s obzirom da muškarci češće voze, a žene češće idu pješke, više žena je znalo padati na ledu (možda i neprimjerena obuća ima ulogu u tome!?), što je dovelo do optužbe da je sustav čišćenja snijega seksistički, što je dovelo do ideje da se prvo čiste nogostupi, a tek onda ceste.

Kada je crveno-zelena koalicija, koja se sastoji od političara iz Socijaldemokratske partije, Zelene stranke, Lijeve stranke i Feminističke inicijative, izabrana u gradsko vijeće 2014. godine, uvođenje „feminističkog“ načina čišćenja snijega bio je njihov prioritet.

Dogradonačelnik Stockholma, Daniel Hellden iz Zelene stranke, priznao je da je ovaj način čišćenja snijega zakazao, te se ispričao građanina koji su nastradali zbog posljedica provođenja njihove politike.

Izvor: Sloboda.hr/Tribun.hr/Breitbart.com