beogradski studenti oluja šetnja pismo

Studenti Univerziteta u Beogradu poslali su pismo medijima u Hrvatskoj u kojoj najavljuju skup za Oluju. Pismo pročitajte u originalnom obliku na srpskom jeziku.

Studenti Univerziteta u Beogradu organizuju protestnu setnju kojom ce izraziti negodovanje i gadjenje proslavljanjem 20 godina Oluje. Ovom prilikom zelimo da informisemo Vasu stampu o desavanjima u Srbiji i odnosu srpskih studenata prema zlocinackoj akciji Oluja i prema vasoj drzavi.

Studenti beogradskog univerziteta vas pozivaju na šetnju povodom 20 godina od zločinačke akcije Oluja. Okupljanje je u 19 časova na platou kod filozofskog fakulteta, a potom se ide u šetnju do hrvatske ambasade gde će se okupljenima obratiti studenti i drugi govornici. Pokažimo da nismo zaboravili patnje i stradanje krajiških Srba, pokažimo da su današnji studenti deo nadolazeće Srbije koja se nikada neće odreći okupiranih srpskih krajeva!

Klikni LIKE ako smatraš da Oluja nije zločinački pothvat!

Studenti će sutra uručiti pismo veleposlaniku Hrvatske u Srbiji, prenosimo Vam deo pisma koje ce sutra biti dostavljeno i objavljeno:

Vaša Ekselencijo,
uvaženi gospodine Markotiću, obraćamo Vam se u ime srpskih studenata i ovom prilikom želimo da izrazimo negodovanje povodom „proslave“ 20 godina od zločinačke akcije „Oluja“ koju organizuje vaša država. Sramotno je slaviti događaj u kome je stradalo više od 2500 nevinih civila, a preko 280000 je silom oterano iz svojih domova. Pitamo Vas da li je ovo korak ka pomirenju naroda ili otvaranje starih rana koje još uvek nisu zarasle?

Smatrate li da nije bilo dovoljno to što ste za jedan vek tri puta izvršili etničko čišćenje i genocid nad Srbima? Da li je nakon Jasenovca, Paga, Gradiške i svih ostalih stratišta potrebno slaviti stvaranje države putem etnocida i veličanje ratnih zločinaca? Smatrate li da Vaš narod nema plemenitijih i časnijih ljudi koji zaslužuju svoj spomenik pre Franje Tuđmana, koji je u više navrata izjavio da jednom narodu treba zadati takav udarac da nestane i koji se više puta hvalio etnički čistom državom?

Nismo zaboravili, a odnos vaše države prema stradanju našeg naroda nam nikada neće dopustiti ni da oprostimo.