bandić rupa slavonska fontana

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obišao je u subotu navečer radove na Slavonskoj aveniji kojima se sanira urušavanje svoda kanala ispod nje te najavio da bi trebala biti otvorena u srijedu navečer.

“Dogodilo se što se dogodilo i ne daj Bog da se opet dogodi”, rekao je Bandić te se ispričao Zagrepčanima zbog rupe koja se u ponedjeljak “otvorila” na jednoj od najprometnijih zagrebačkih ulica.

Situacija je sada pod kontrolom, kazao je gradonačelnik te izrazio uvjerenje da će avenija biti otvorena u srijedu navečer. “Još jednom isprika, a uvjeren sam da ćemo u ova tri dana, radeći po 24 sata, riješiti problem na zadovoljstvo sugrađana i da će Slavonska avenija profunkcionirati u punom profilu”, rekao je.

Čestitao je pritom autoru šaljive fotomontaže koja se pojavila na društvenim mrežama, na kojoj je rupa u Slavonskoj “pretvorena” u fontanu koju je on došao pogledati. “Tko je god to napravio dovitljiv je i ako znate tko je napravio javite, dat ću mu medalju grada. Treba ponekad prihvatiti “zeku” na račun gradonačelnika. To je sastavni dio utakmice”, rekao je Bandić.

Milan Penava, direktor tvrtke Tigra koja izvodi radove, izvijestio je da je rupa nastala zbog urušavanja svoda kanala ispod avenije te da su sada postavljene cijevi novog kanala promjera 120 centimetara. “Urušavanje se nije moglo predvidjeti. Kanal je rađen 1964. godine, kad su u Zagrebu bile poplave, i u tom vremenu je vjerojatno došlo do nekih propusta prilikom izvođenja i zato se svod tog kanala urušio”, naveo je.

Direktorica zagrebačke Vodoopskrbe i odvodnje Štefica Mihalic izvijestila je da je magistralni cjevovod prilikom urušavanja ostao neoštećen i zaštićen te da nije bilo nikakvog puknuća.

Na pitanja novinara, gradonačelnik je kazao i da prema informacijama koje je dobio, današnji potres kojem je epicentar bio u Sloveniji, a osjetio se u većem dijelu Zagreba, nije prouzročio nikakvu štetu.

Izvor: Sloboda.hr/Hina