austrija, brak, homoseksualci

U Austriji su krajem lipnja ÖVP, FPÖ i Tim Stronach potvrdili svoj “ne” redefiniciji braka i glasovali protiv zahtjeva “braka za sve”, piše Narod.hr.

Na to nije utjecala žalba predsjednika kluba SPÖ-a, gospodina Schneidera koji je tražio pokretanje otvorenog glasovanja.

Austrijskom ustavnom sudu (VfGH) upućeno je već više prigovora protiv zabrane ‘braka za homoseksualce’. Čeka se odluka Ustavnog suda.

Dr. Stephanie Merckens iz Instituta za brak i obitelj (IEF) pohvalila je ponašanje ÖVP-a: “Rezultat u Njemačkoj pokazuje koliko je važno pokazati vodstvo i koheziju na ovom pitanju”. Posebna pohvala Sebastianu Kurzu i njegom ÖVP-u zajedno s FPÖ-om, koji je sve jasnije pozicioniran o ovom pitanju, i Timu Stronach. Na ovaj način je još jedan pritisak od crveno-zeleno-ružičasta uspješno je odbijen.

Merckens naglašava: “Nema razloga za redefiniranje braka, naprotiv, i pravna i društvena politika suglasne su da je veza između muškarca i žene je prirodna, jedinstvena značajka koja čini pojam braka. Fokus je na biološkom potencijalu tjelesnog roditeljstva koji stvara identitet, objašnjava odvjetnik.

“Drugačija definicija braka dovodi do potpune beznačajnost pojma i nema nikakve veze sa suštinskim značenjem braka, kako je on jednom opisao”. Dakle, “brak za sve” postaje “brak za nikoga”, kao što je to i Reinhard Müller iz Frankfurter Allgemeine Zeitung objasnio.

Izvor: Sloboda.hr/Narod.hr