austrija imigranti silovanjeFoto: CEN/Krone

Starica koju je silovao 17-godišnji imigrant iz Afganistana, izgubila je volju za životom nekoliko mjeseci prije nego će on biti pušten iz zatvora u Austriji.

Ova 72-godišnjakinja u kritičnom je stanju i nalazi se na odjelu intenzivne njege u lokalnoj bolnici nakon što je prestala jesti te ju na životu trenutno održavaju samo aparati.

Njena kćer, koja je sve do tragičnog slučaja radila kao volonterka pri pomaganju imigrantima, izjavila je: „Znala sam da će se ovo u konačnici ovako završiti.“

Staricu je još 1. rujna 2015. napao 17-godišnji imigrant iz Afganistana nakon što mu je ponudila pomoć da izađe iz kanala u kojem je ovaj plivao. U tim trenucima ona je šetala psa pokraj kanala u mjestu Traiskirchen, gdje se nalazi najveći prihvatni centar za imigrante u Austriji.

Na suđenju u siječnju ove godine, imigrant poznat samo kao Wahab M. dobio je tek 20 mjeseci zatvorske kazne, zahvaljujući tome što je „maloljetan.“ Povrh toga, neće biti deportiran jer mu kazna nije trajala duže od tri godine.

austrija imigranti silovanjeTijekom suđenja, napadnuta starica ispričala je o svom tragičnom iskustvu tog kobnog dana: „Tog dana bilo je jako vruće i odlučila sam prošetati svog psa uzduž rijeke Schwechat, gdje sam vidjela dvojicu muškaraca kako tamo plivaju.“

Potom je ispričala kako jedan od njih pružio ruku prema njoj što je ona shvatila kao da mu treba pomoć da izađe iz vode, te je i ona pružila ruku prema njemu.

„Odjednom sam osjetila udarac otraga,“ rekla je.

Potom je oborena na tlo, a napadač joj je stavio ruku preko usta te je drugom rukom strgao odjeću s nje i silovao ju.

Prijatelj starice, Hans Vesely (72), izjavio je: „Pas koji je bio s njom je star 13 godina i nažalost ju nije mogao zaštiti.“

Starica koja teži tek 50 kilograma, uspjela je nakon napada sama otići kući, gdje se zaključala, a kasnije ju je pronašao Vesely.

„Ona više nije ista žena. Ne usudi se ostati sama niti se usudi napustiti dom, a postala je i vrlo slaba nakon incidenta,“ rekao je Vesely.

Njena kćer izjavila je: „Ona proživljava težak kraj, kada je pogledam, njene oči su potpuno prazne, njeno tijelo su samo koža i kosit. Znala sam da će to tako završiti, izgubila je volju za životom nakon svega.“

Izvor: Tribun.hr/Daily Mail