anto nobilo hčsp miljak jovičić jasenovac

Dana 9. lipnja 2014. trebalo je biti održano ročište protiv optužene Nataše Jovičić koju je kazneno prijavio predsjednik HČSP-a Josip Miljak ali je odgođeno zbog bolesti odvjetnice koja zastupa HČSP i Miljka. O Miljkovoj tužbi protiv ravnateljice SP Jasenovac već smo pisali ovdje.

No, ono što je vrlo zanimljivo jest to da se u ponedjeljak na sudu u Kutini Nataša Jovičić pojavila zajedno sa svojim braniteljem Antom Nobilom.

Iz HČSP-a smatraju da “iako to nema pravnu težinu, sam odabir optužene da ju brani Anto Nobilo, je svojevrsno priznanje da se dotična bavi antihrvatskom djelatnošću. Bivši jugoslavenski javni tužitelj, u demokratskoj Hrvatskoj postao je sinonim za obranu antihrvatske bagre svih boja, partizanskih zločinaca i udbaških ubojica.

>>> Šef HČSP-a tužio ravnateljicu Jasenovca: To je jugo-komunistička tvornica laži!

U današnjem Novom listu objavljen je i intervju u kojemu Nobilo proziva DORH zašto nije kazneno gonio Miljka zbog toga što se Miljak usudio poslati pismo ravnateljici SP Jasenovac Nataši Jovičić i pozdraviti sa “Za Dom spremni”.

Iz HČSP-a na taj intervju komentiraju da Nobilo “kao pravni „stručnjak“ se ne može načuditi što se Miljka ne goni po službenoj dužnosti, jer on jako dobro zna kako se to radilo u „zlatnim“ vremenima, a za Jovičić je više nego siguran da će biti oslobođena. Možda i bi, ali to je govorio i za Josipa Perkovića, pa Mladena Mustaća, pa su obojica pala u zatvor. Za hrvatsku demokraciju je nužno da što više Nobilovih branjenika završi na robiji, taj trend je, na veliko zadovoljstvo nas Hrvata, izgleda nezaustavljiv”, kažu u HČSP-u.

Dr. Razum: Nema dokaza za masovne ustaške zločine u Jasenovcu, ali ima za partizanske!

Autor: Sloboda.hr