Ante Ćesić, inženjer geodezije i hrvatski branitelj politički je aktivan posljednjih deset godina, a intenzivno u razdoblju od 2013. godine kada je izabran u vijeće mjesnog odbora Granešinski Novaki, gdje je zajedno s ostalim članovima vijeća radio na rješavanju brojnih problema. Zajedničkim snagama i brojnim projektima podigli su kvalitetu života svojih sugrađana i s time želi nastaviti i dalje.

Kao članovi Vijeća Gradske četvrti Gornja Dubrava te članovi mjesnih odbora, u narednom mandatu zalagat će se za rješavanje infrastrukturnih, komunalnih, prometnih i drugih problema kvarta dok će u rješavanju problema voditi računa o transparentnim javnim natječajima i radovima koje raspisuje Grad Zagreb.

„Tisuće Zagrepčana ni dan danas nema pristup pitkoj vodi ili kanalizaciji, a među njima je i znatan broj naših susjeda u Gornjoj Dubravi gdje oko tisuću građana nema priključak na gradski vodovod. Omogućavanje normalnih osnovnih životnih uvjeta sugrađanima bit će jedan od glavnih prioriteta našeg rada.“, naglašava.

Dotrajale, neodržavane i loše izrađene ceste čest su problem u Gradu Zagrebu, pa tako i u Gornjoj Dubravi. Ogledan primjer takvih cesta već su godinama ulica Rudolfa Kolaka te Ljubijska ulica koje čine neke od dužih i prometnijih ulica u Gornjoj Dubravi. Nužno je kaže i postavljanje uspornika u blizini osnovnih škola, crkava te u ulicama s velikim brojem djece, a zalagat će se i za izgradnju nadstrešnica i digitalnih prikaznika s voznim redom na svim autobusnim i tramvajskim stanicama.

„Još jedan prometni problem na području Grada Zagreba i Gornje Dubrave je i biciklistička infrastruktura. Najprometnija ulica u Dubravi, Avenija Dubrava, ima izgrađenu biciklističku stazu samo na jednom kraćem dijelu što je nedopustivo. Isti problemi postoje i na Zagrebačkoj i Maksimirskoj cesti, stoga ćemo se zalagati za postavljanje biciklističkih staza na svim ključnim prometnicama u kvartu.“

Nastavlja kako pojedini sportsko-rekreacijski, sportski tereni, parkovi i dječja igrališta posjeduju zastarjelu ili oštećenu sportsku opremu i sprave te kako neka dječja igrališta nisu obnavljana gotovo pola stoljeća. „Zbog toga ćemo se zalagati za obnovu i modernizaciju svih sportskih i igraćih sprava te dodavanje novih rekreacijskih sadržaja poput izgradnje suvremenog „pump tracka“ na ŠRC Grana-Klaka. Nužna je i obnova Grada Mladih kroz uređenje javne površine, restorana, staza, stolova i klupa. U Gornjoj Dubravi ne postoji dovoljan broj parkova za pse, zbog čega predlažemo uređenje parka u dolini potoka Čučerska Reka, dok je u svim parkovima i igralištima nužno osigurati i pristup za osobe i djecu s invaliditetom.“ 

Napominje i kako je Osnovna škola Mate Lovraka pretrpjela znatnu materijalnu štetu u požaru početkom studenog prošle godine zbog čega se zalaže za njenu hitnu obnovu. 

U suradnji s ostalim akterima gradske vlasti ubrzat ćemo sanaciju oštećenih objekata od potresa te uključiti stanovnike u raspravu oko obnove. Zagrebu trebaju brze i hitne odluke i ljudi koji brinu za svoje kvartove, jer vrijeme nam curi!