angelina i rade 111

Svjetski poznata glumica Angelina Jolie ovih dana, javljaju mediji, ponovno boravi u Bosni i Hercegovini. Istina, nije se proslavila filmom “U zemlji krvi i meda”, koji govori o nekakvoj ljubavi Bošnjakinje i Srbina tijekom rata u Bosni, a koji je sniman opet po istom scenariju- jedni te isti su isti, oni se vole, pa čemu je uopće trebalo i ginuti. Međutim, ova iznimna žena, humanitarka, borac za ljudska i ina prava, najavila je da postoji mogućnost da posjeti i Ovčaru pokraj Vukovara (kojem je inače ranije i obećala pomoć).

Međutim, nevjerojatan je podatak da, kako piše Jutarnji list (29.ožuka 2014.), s ministrom branitelja Predragom Matićev Fredom, dogovoreno je (!) da će posjet Angeline organizirati nitko drugi nego čovjek koji je pobjegao iz Hrvatske kad se u Vukovaru ginulo-Rade Šerbedžija! Ako i Šerbedžija nakon 23 godine od okupacije Grada Vukovara i dođe u društvu Angeline Jolie u Vukovar, samo i isključivo zbog svoje osobne propagande – to se ovom čovjeku ne može zabraniti, ali čini se ipak da će to ostaviti “mrlju” na Angelinu, kojoj nešto takvoga i nije potrebno. Angelina je za razliku od Šerbedžije, koji se također predstavlja “svjetskim umjetnikom”, velika humanitarka, i uvijek iza sebe ostavlja taj trag, dok “Lepi Rade” isključivo trči za svojom osobnom promidžbom, pa ako treba, doći će nakon tako dugog vremena i na Ovčaru, samo da ga snime u onoj njegovoj prepoznatljivoj i smiješnoj “tužnoj glumačkoj grimasi”, kako se zna postaviti pred televizijskim kamerama.

angelina i rade 222

Zašto, primjerice, Matić i taj i takav Šerbedžija ne iskoriste ovaj posjet svjetske glumce, ako do njega uopće i dođe, pa da Šerbedžija osobno, o svome trošku, kad će već biti u Gradu junaka, ovoga ljeta ne pozove na Brijune (da gledaju njegove obiteljske i ine predstave) recimo pet-šest razreda djece iz vukovarskih škola, koja bi se ujedno na trošak ovog velikana barem tjedan dana odmarala, baš tamo na Brijunama, gdje on za “sitniš” (gotovo sve plaća Republika Hrvatska!) zajedno sa svojom “svjetskom i domaćom” svitom ljetuje već punih 13 godina, usput i dobro zarađuje, čak i bolje nego u Americi? A to da baš on koji je navodno pobjegao iz Hrvatske kad se ginulo na Ovčari i drugdje nema prije svega moralnog prava iskoristi svjetski poznatu divu isključivo za svoju propagandu, to je valjda i vrapcima jasno. Stoga, neka Angelina dođe (ona jadna valjda niti ne zna gdje je bio i što je Šerbedžija radio u ratu), jer to bi se smatralo prekrasnim činom (doduše s ogromnim zakašnjenjem, ali nikada nije kasno), ali voditi sa sobom ratnog dezertera, a neki kažu i profitera- bila bi najveća pljuska hrvatskim braniteljima, a poglavito žrtvama Vukovara!

Za više ovakvih tekstova- klikni Like!

To bi bilo isto ili slično da Angelina dođe u posjet američkim grobljima na kojima su sahranjeni Amerikanci koji su ratovali diljem svijeta u društvu s nekim tko je u vrijeme dok su oni ginuli bio na “drugoj strani”.

A Rade da se želio pokloniti žrtvama Vukovara mogao je to dosad učiniti barem stotinu puta, a ne čekati svjetsku divu, pa da zajedno s njom dođe, kao na “bijelom konju”.

Ili se to nama samo tako čini.

Autor: Mladen Pavković
Foto: Fasdeangelinajolie.blogspot.com