Sudac za mladež Županijskog suda u Velikoj Gorici ispitao je 16-godišnjeg državljanina Afganistana zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela silovanja, priopćili su iz DORH-a. 

Na prijedlog Županijskog državnog odvjetništva u Velikoj Gorici maloljetnom osumnjičeniku je određen istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici donijelo je rješenje o provođenju pripremnog postupka prema maloljetnom počinitelju zbog osnovane sumnje da je počinio predmetno kazneno djelo.

On je kao tražitelj azila smješten u jedan odgojni dom na području sjeverozapadne Hrvatske, a prema kaznenoj prijavi sumnja se da je 5. travnja silovao štićenicu tog doma, također maloljetnicu. Djevojčica je stravični događaj ispričala jednoj od odgajateljica u domu, koja je potom o svemu izvijestila policiju, javlja Večernji list.

Policajci su potom došli u dom te su priveli 16-godišnjaka, nad njim proveli kriminalističko istraživanje te ga se sumnjiči za silovanje. Određen mu je istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke.

Plenković za prihvat maloljetnih migranata

Podsjetimo, početkom ožujka premijer Andrej Plenković potvrdio je da je Hrvatska spremna za prihvat dijela maloljetnih migranta iz migrantskih kampova u Grčkoj.

“Ne vidim da bi itko razuman mogao biti protiv toga da i mi pomognemo određenom broju djece koja žive u bitno drukčijim uvjetima nego što žive naša djeca”, rekao je tada Plenković novinarima.

Izvor: Sloboda.hr/Index.hr/Večernji.hr