Ursula Haverbeck, holokaust, auschwitz, njemačka

88-godišnja njemačka spisateljica Ursula Haverbeck od njemačkih je vlasti osuđena je na dvije godine zatvora zbog “negiranja holokausta”, javlja IBT.

Ranije ove godine, Haverbeck je već proglašena krivom za djelo “poticanja drugih na mržnju i pobunu”, nakon što je objavila nekoliko članaka u lokalnim novinama Stimme des Reiches, u kojima je dovodila u pitanje postojanje holokausta.

Također je napisala pismo gradonačelniku Detmolda, gradića u sjevernoj Njemačkoj, u kojem je mit o Auschwitz okarakterizirala kao “laž” i tvrdila da tamošnji koncentracijski logor nije bio logor za istrebljivanje.

“Holokaust je najveća i najduža trajna laž u povijesti”, rekla je Haverbeck u jednom od svojih intervjua.

U studenom prošle godine, okružni sud u Verdenu osudio ju je na zatvorsku kaznu u trajanju od 10 mjeseci zbog negiranja holokausta. Njezin odvjetnik tvrdi da je kazna povrijedila njezinu slobodu izražavanja i pozvao je da ju se oslobodi.

Umjesto slobode, na drugostupanjskoj presudi Ursula Haverbeck je osuđena na čak dvije godine zatvora zbog negiranja holokausta i poticanja drugih na taj isti “zločinački” čin.

Njezini radovi dostupni su na njezinoj službenoj internetskoj stranici, a neke od njezinih intervjua na engleskom jeziku postavljamo ispod intervjua: