zaba

Kruh pun crva, žive male kobre, nekuhane žabe, pipci hobotnice koji se još uvijek pomiču samo su neke od specijaliteta u kojima se uživa širom svijeta.

Iako su ljudi još pri otkrivanju vatre počeli termički obrađivati životinje prije nego ih pojedu, danas postoje i oni kojima se hrana i dalje “mrda” u tanjuru dok ih sa slašću gutaju.

Za više ovakvih članaka – klikni LIKE!

Ikizukuri je način serviranja ribe kojoj se ne ukljanjaju škrge i oči, kako bi ona za gosta i dalje bila živa u tanjuru. Ona se priprema tako što se glava ostavlja cijela, dok se tijelo puni raznim začinima, što je inače u Australiji i Njemačkoj zabranjeno.

Na listi životinja koje se jedu žive je i hobotnica, točnije njeni pipci, koji se specijalno pripremaju tako da i dalje “hodaju” po tanjuru, ali i ustima, pa se ponekad događa da se prilikom konzumiranja zalijepe za usta ili čak grlo.

hobotnica-specijaliteti-zivo-printscreen-1401208509-505427

Većina ljudi baca kruh čak i dan kasnije, dok će pljesiv kruh svakoga odvratiti od ideje da ga pojede. Međutim, postoje specijaliteti koji podrazumijevaju namjerno izazivanje truljenja kruha, sve dok se ne razviju larve ili crvi, koje se naravno jedu – živi.

hleb-specijaliteti-zivo-printscreen-1401208509-505425

Niste ljubitelji zmija? Pripremite želudac za sljedeći delikates – bebe kobri morate jesti brzo jer će vam odgmizati iz tanjura, pa možete ostati praznog trbuha. Ako imate problema sa spavanjem, probajte ih, jer kako tvrdi čovjek koji ih sa slašću jede – one izazivaju halucinacije, ali obećava i čvrst san.

kobre-specijaliteti-zivo-printscreen-1401208509-505431

Ako volite žabe, onda sljedeći specijalitet nije za vas. Riječ je o žabi kojoj se skida koža, pojedini organi i zadnje noge, dok glava ostaje netaknuta, tako da ona tako osakaćena pokušava izaći iz tanjura.

Dobar tek!

Autor: Sloboda.hr/telegraf.rs
Foto: YouTube/Screenshot